Никога не споделяй тези неща с другите хора

2016-08-10 16:13:00
Никога не споделяй тези неща с другите хора
Снимка: Pixabay

И няма да говоря за тайни от световно естество, а за тези най-прости и обикновени неща, които ползваш всеки ден.

 

Може би по-скоро това е въпрос на хигиена. Замислял ли си се, че обикновените неща, които ползваш постоянно са винаги в твои ръце, а ако някой друг започне да ги употребява, ти много лесно можеш да хванеш какви ли не зарази, бацили, и дори инфекции..

 

За да избегнеш дискомфорта от подобни варианти, най-добре никога не споделяй тези неща с други хора:

 

 

• Четката си за зъби, пастата си и принадлежностите за баня, дори и самобръсначката си - това са твърде интимни предмети, които служат за измиване на мръсотията и паразитите. Ако ти споделяш тях с други хора, най-елементарното, което може да се случи, е просто нещата ти да съберат двойно повече неприятни организми, които да ти навредят.

 

• Слушалките си - само ако знаеше колко много болести има, които могат да навредят на слуха ти.. А и ушите са място, където много трудно може да се направи адекватно и ефективно лечение, без усложнения, защото трудно може да се третират в дълбочина. За да избегнеш инфекциите, никога не си давай слушалките, особено ако са от онези малките, които влизат в ушната мида.

 

• Рол-он дезодоранта си - потните жлези са изключително важни за тялото ти. През тях ти отделяш водата, която е излишна на организма ти. А ако се инфектират порите, или пък ако се възпали самата жлеза? Предпочитам да не ти разказвам до какво точно може да доведат заразите, но в никакъв случай гледката и усещането не са приятни.

 

• Сандалите си, чехлите и джапанките - има нещо, което се нарича "кокоши трън". То е заразно, а също и изключително противно - много бавно минава и много трудно се лекува. Дискомфортът е ужасен, болезнено е и е доста неестетическо. Обикновено се хваща като зараза от друг човек, ако си му носил обувките.

 

• Червилата и гримовете си - все пак те седят на лицето и устните ти, понякога по цял ден, а ако не си сваляш грима всяка вечер, може да се случи да остане на лицето ти дори няколко дни. Така можеш да хванеш инфекции на езика, очите, кожен дерматит и какво ли още не. Никога не знаеш колко точно е чистоплътен човека отсреща, а понякога самият той не си дава сметка за добрата хигиена. Не рискувай.

 

• Обеците и бижутата си - отново по темата за ушите, защото тъканта на ухото ти е пълна с лимфни възли, които при възпаление се подуват и изтичат.. Доста е неприятно и болезнено. Колкото до останалите бижута, хората ги носят къде ли не, кой знае какви разнообразни бацили може да си налепиш..

 

• Дрехите си - първата обикновена причина да не ги споделяш с други хора е, че ако ти си пазиш нещата, нямаш гаранция, че и другите ще пазят нещата ти. Много лесно някой може да съсипе любимата ти дреха, да я разтегне, да я скъса или изцапа. Може да нямаш възможността да си купиш същата втори път, или пък да е подарък от скъп човек.. За бактериите вече стана ясно..

 

Излиза, че е най-добре да не споделяш персоналните си вещи, които навлизат в пряк контакт с тялото ти, и които в конкретиката се мият доста рядко.. А и в крайна сметка, ясно се вижда, когато някой няма възможност и моли за единична услуга, но има хора, които просто обичат да използват другите, защото е по-лесно и е безплатно. Не бъди безотговорен към себе си.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия