Зоните на тялото, които отразяват стреса

2016-07-28 19:05:00
Зоните на тялото, които отразяват стреса
Снимка: Pixabay

Знаеше ли, че тялото ни умее да реагира на лошите емоции не по-зле, отколкото умее мозъкът ни? Вероятно точно това е и причината да те боли главата, кръстът, да ти се схваща вратът понякога..

 

Има теория, която е доказана – когато си в състояние на стрес, на лоши емоции, на някакво напрежение, душата ти отразява това в тялото. Дори болестите – ако искаш и простата настинка, може да се появят в следствие на няколко продължителни дни, които си преживял под постоянен стрес. Затова четеш, че трябва да си спокоен и да мислиш позитивно. Явно не са просто бабини деветини.

 

 

От тук можеш да проследиш какво те тревожи, според това, което те боли в момента:

 

Главоболие

 

Болките в главата най-често се появяват, когато човек има натоварено ежедневие, много задачи и нерви. За да ти мине, не прибягвай веднага към лекарствата, нито към алкохола. Нужна ти е тъмна и тиха стая, масаж на цялото тяло и мисли, които да те отдалечат от ежедневието. Дай си малко време, отпусни се, уважавай себе си и се обичай, в крайна сметка това е, което ти заслужаваш. Тогава и другите ще започнат да те уважават.

 

Болки в раменете и врата

 

Ако често се обвиняваш за грешките си, ако поемаш чуждата вина и не си даваш дори и миг покой от мисли, било то за кое е правилно и кое не, или пък какво щеше да стане, ако еди какво си, то това най-често се отразява на тези части от тялото – врата, раменете, плешките. Освободи се от чувството за вина и така ще се освободиш от болката.

 

Гърбът

 

Нереалистичните представи за света и реалността се отразяват върху гърба ти. Може да ти звучи абсурдно, но това е факт – точно както в онзи мит, където един човек носел света на гърба си. Когато не получаваш достатъчно внимание, нежност и любов, а имаш нужда от това, ами тогава се случва същото. Това чувство, че не си достатъчно оценен, е нещото, с което трябва да се пребориш, за да отминат болките в гърба. Опитай!

 

Болки в ръцете

 

Ако ти имаш труден характер, ако не умееш да правип компромиси, ако си по-склонен да осъждаш другите, отколкото да им простиш – вероятно се оплакваш и от болки в ръцете. Опитай да се отпуснеш, не изисквай толкова от околните – те не са нито твои роби, нито са ти длъжни. Така ще откриеш колко по-спокоен може да е животът – не е приятно, но е градивно. Не очаквай всички да са като теб, защото това е невъзможно – нали все пак светът е пълен с хора, които са толкова различни един от друг, а не е ли това точно най-скъпото? Приемай хората такива, каквито са, за да бъдеш и ти приет от тях с всичко, което притежаваш.

 

Краката

 

Ако често те болят коленете или капачките, значи имаш ниско самочувствие, което най-често е безпочвено и с което трябва да се пребориш. Ако пък те болят прасците – това е слабото място на завистливите хора и вечно недоволните. Такъв ли си? Ако да, значи трябва да попромениш нещо от себе си, за да спреш болката. Глезените ще те болят, когато не съумяваш да се наслаждаваш на живота и вечно гледаш от мрачната му страна. Никой не обича песимистите – те винаги скапват настроението и на околните, и на себе си, което е супер досадно. Затова създай си светоглед, който не е по необходимост оптимистичен – просто не бъди песимист. Ако си реалист, вероятно нищичко няма да те боли.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия