Ясни са победителите от първите музикални награди на YouTube

2013-11-06 00:07:00
Ясни са победителите от първите музикални награди на YouTube
Снимка: Reuters

На трети ноември се състоя първата церемония по раздаване на музикалните награди на YouTube. Събитието се излъчваше онлайн и събра повече от 200 000 зрители, които станахa свидетели на меко казано интересно шоу. Не толкова заради звездите, които бяха поканени, колкото заради хаоса, който струеше. Това обаче не беше изненада за никого, защото сценариста на събитието беше заявил, че сценарии ще липсва, за да може наградите да се доближат максимално до атмосферата на видео портала, а именно импровизацията на първо място.

 

 

Победителите бяха избрани, чрез типичния за YouTube критерии, а именно броя на гледания и споделяния на дадено видео. Благодарение на него момичетата Girls' Generation, които са изключително известни в Южна Корея, се сдобиха с отличието за най-добро видео на годината.

 

Най-важната награда - тази за изпълнител на годината, отиде при Еминем, който, за да докаже, че все още си го бива изпя новото си парче Rap God.

 

Призът за феномен на годината получи хита на Тайлър Суифт I Knew You Were Trouble, но заради изпълнението на Walk off the Earth и KRNFX. Друг кавър пък спечели наградата за иновация, която се връчва на видеа, създадени от потребители, и това беше Radioactive в изпълнение на Линдзи Стирлинг и Pentatonix.

 

Наградата за най-голям пробив заслужено взеха хип-хоп дуета Макълмор и Райън Люис, които придобиха известност, чрез песните си, включващи и химни, проповядващи за правата гей общността Same Love.

 

Шоуто, водено от актьорите Джейсън Шварцман и Реджи Уатс, беше допълнено и от изпълнението на Лейди Гага, инсценирано самоубийство, както и доста ревящи бебета. В крайна сметка наградите получиха очаквания зрителски интерес и дадоха заявка за изместване на традиционната телевизия.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия