Пейки на знанието

2013-11-04 18:00:00
Пейки на знанието
Снимка: sxc.hu

В България все още са малко познати така наречените "пейки на знанието", но те са изключителна социална и културна придобивка, която от скоро намери почва и у нас. Какво всъщност представляват?

 

 

Това са пейки с креативен и иновативен дизайн, разположени на общо достъпни места и даващи достъп до интернет на своите притежатели. До тук нищо по-различно от пейка в някой по-развит и поддържан парк, където също има достъп до мрежата. Новото всъщност е, че този интернет достъп ни свързва автоматично с определена виртуална библиотека и то напълно безплатно.

 

По този начин можем дасе възползваме от голям обем информация, чрез която да развием знанията си и да усъвършенстваме себе си. Да се обогатим културно и да прекараме няколко часа в света на книгите, без да трябва да отделяме от личните си финанси.Поради тези причини въпросните пейки са наречени "пейки на знанието".

 

За всеобща радост придобивката стигна до България, като първите български "пейки на знанието" се намират в два софийски университета — Софийски университет "Св. Климент Охридски" и Университета за национално и световно стопанство. Те са с красив дизайн, пресъздаваш отворени книги и осигуряват достъп до виртуалната библиотека investbooks.net.

 

Благодарение на Инвестбанк, които подеха тази инициатива, студентите ще могат да прекарат свободното си време в компанията на книги на класически български автори и произведения, както и да се запознаят с нови такива, на които е предоставена трибуна за изява.

 

За съжаление разполагаме само с две такива изобретения, но всяко начало е трудно, затова сме оптимисти и се надяваме, че най-скоро ще започнат да никнат като гъби след дъжд на все повече места в България.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия