Няма връзка между писането на домашни и високите оценки, твърдят специалисти

2013-07-18 13:45:00
Няма връзка между писането на домашни и високите оценки, твърдят специалисти
Снимка: Dreamstime

Повечето родители настояват децата им редовно да си пишат домашните, смятайки, че това ще им помогне в училище и по този начин ще научат нови неща. Това донякъде е вярно, но е интересен фактът, че няма особена връзка между писането на домашни и изкарването на високи оценки.

 

 

Според специалистите повечето учители дават материал за учене у дома, който обаче невинаги е от полза на децата, защото често е хаотичен, изключително объркващ и рядко е свързан с учебния процес.

 

Разбира се, няма как да се отрече фактът, че са нужни упражнения, за да може учениците да усвояват материала. Ако искате да сте добри в математиката, трябва ежедневно да отделяте поне по 30 минути и да решавате задачи.

 

Специалистите са на мнение, че домашните трябва да следват логиката на работата в час и да я надграждат, а не да са тотално различни и объркващи. Затова не е нужно те да бъдат обемисти, по-скоро трябва да са качествени и да помагат на учениците да усвояват и да приложат успешно наученото от училище в реалния живот. Все пак е излишно да навлизаме в детайли в неща, които никога няма да ни бъдат нужни. По-добре да се отдели повече внимание на полезния материал в училище, отколкото на нещата, които объркват учениците и ги карат да учат по-малко, защото им е скучно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Runaway11
преди 10 години

точно, ако не съм слушала в час..колкото и домашни да напиша никакъв начин да се справя добре на контролното..

ge6aaaa3
преди 10 години

Глупости са, ами... Не помня кога съм решавал задачи за домашно, а съм си добре по математика. Номерът е да слушаш и разбираш в часа, щото иначе не можеш да вържеш логиката.

dimitar.,
преди 10 години

"Ако искате да сте добри в математиката, трябва ежедневно да отделяте поне по 30 минути и да решавате задачи." - пак глупости


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия