Какво щеше да стане, ако всички зодии пътуват в един общ автомобил? [част първа]

2016-07-21 14:30:00
Какво щеше да стане, ако всички зодии пътуват в един общ автомобил? [част първа]
Снимка: Facebook

Разбрал си, че всяка зодия е различна от другите, има си своите странности и онези особености в характера, с които не може да се справи.

 

Само си представи какво би се случило, ако всички възможни кусури на зодияка се съберат на едно място, ако по един представител на всяка зодия се качи на автобуса и реши да попътува заедно с другите.

 

 

Овенът няма да спре да говори, ще рънка, ще дудне, непрекъснато ще сменя музиката. Педантично ще следи дали шофьорът не прекалява със скоростта. Ще шушука панически на всеки опасен завой.. Ако той застане зад волана обаче, веднага рязко увеличава скоростта на жълт светофар и поглежда в огледалото за задно виждане, за да може след това да промърмори “Нещастници!” на всичките коли, останали на червено. Дам, такъв е той.. А зад него става купон в автобуса.

 

Телецът, разбира се, спи най-отзад на седалките, защото иска да му е спокойно, тъй като се е погрижил за всичко още от вкъщи. Изнервя се, направо откача, когато някой закъснява и би изпаднал в ужас, ако установи, че е забравил част от багажа си, или дори нещо малко и конкретно – било то четка за коса, лепенки, черен пипер или друга ненужна потребност. Това, разбира се, няма как да се случи на организирания Телец въпреки всичко, защото той винаги е подреден и обмисля всичко предварително.

 

Близнаците пък седят зад Овена и се опитват да го накарат да смени радио-станцията, за да купонясват в колата на любимата си музика. Още преди да са пристигнали, тъй като са много общителни, те са успели да намерят приятели, познати, познати на познати, с които да се срещнат и по всяка възможност да се забавляват, когато пристигнат. През цялото време си говорят с всички с голям ентусиазъм (понякога едновременно) и участват във всичко, което се случва в колата. Те просто не могат да си позволят да не са част от купона.

 

Най-много 10 минути след потеглянето, своенравният Рак вади торбата със сандвичи и настървено започва да унищожава първите няколко. Междувременно, някак съумява да разкаже на всички в колата за новата си любов, за работата си, за последната клюка, или дори последния виц, който е чел във вестника, и всичко това, докато не просто довършва своя сандвич, а дори раздава на всички останали сандвичите, които е направил за тях. Ракът си сменя настроението – стриктно на всеки 6 минути.

 

Лъвът, който просто трябва да е в центъра на всниманието, се опитва да се надговори с Овена, защото все пак той е доста изявен в действията си и може да му отнеме прожектора, като разказва истории от последното си епично пътуване с кола. Държи под око дали всички в колата се забавляват и деликатно връща разговора към любимите си теми, в случай че се отклони в грешна посока. Настоява да кара, опитвайли се да измести овена, ако той все пак е седнал на шофьорското място, и решава кога да се спира и какво да се прави – защото все пак, кой знае по-добре от него?

 

Козирогът и Девата са забили нос в картата и изчисляват най-ефективните маршрути. Не стига просто да се намери маршрут или да се направи такъв, той трябва да е максимално приятен, да има изглед, да не е опасен, да е достатъчно бърз, но и туристически издържан. Редуват се кой да кара, като всеки следи шофирането на другия под лупа, докато не шофира, защото те все пак са педантични – нужно е да има ред и всичко да се спазва стриктно..

 

Девата се чуди дали не е забравила нещо важно вкъщи, като междувременно бързо и систематично обира въргалящите се по пода на колата празни бутилки и опаковки от вафли, торбичките от сандвичи, както и подритва трохите от солети. Ред трябва да има поне малко, ако може повече – още по-добре!

 

Още от смешките на останалите зодии, очаквай тук!

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Bomber
преди 7 години

Приятна и забавна статия :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия