5 вида чанти, които са навсякъде през пролет-лято 2024

Вижте кое е много модерно сега

2024-05-06 16:30:00
5 вида чанти, които са навсякъде през пролет-лято 2024
Снимка: iStock/glebchik

Пролетта е в разгара си, а скоро ще дойде е лятото. Дамите вече започнаха да се снабдяват с нови аксесоари за по-топлите месеци. Знаем колко важна и необходима е дамската чанта за всяка жена. Тя трябва да е удобна, да побира всичките ни необходими вещи, но и да изглежда модерно. Какви са тенденциите при чантите сега? Ето хитовете за пролет-лято 2024, според "Teen Vogue".

 


Огромни чанти

 

Важи правилото - колкото по-големи, толкова по-добре. Овърсайз модата превзе света ни още преди месеци, но това вече не важи само за дрехи и палта, а и за чанти. Няма да сбъркате, ако се сдобиете с много голяма чанта за топлите месеци. Най-хубавото е, че огромните чанти побират наистина всичко необходимо - лаптоп, гримове, ключове, голямо портмоне, телефон, зарядни, книга, тетрадки, лекции, кърпички, бутилка с вода и т.н. Някои дори ги използват за еднодневни екскурзии.

 

Снимка: iStock/LiudmylaSupynska

 

Сламени чанти

 

Сламените чанти са задължителни за лятото. Може да започнете да ги носите още в края на пролетта. Преди са се използвали основно за плаж и пикник, но вече отдавна навлизат в ежедневието и стават универсални. Това значи, че може спокойно да ги носите и в работа, на училище, за разходка в парка, на кафе, ресторант, кино, дискотека, парти. Тези чанти са леки и нежни. Те стоят оригинално и с тях се забелязвате. Може да ги носите както със спортна тениска, дънки и бейзболна шапка, така и с флорална рокля и токчета.

 

Снимка: iStock/Natalia Zhukova

 

С верижки

 

Абсолютна класика. Тези чанти никога няма да спрат да бъдат модерни. Чантите с големи и дълги верижки винаги присъстват на пазара и са много обичани. Те са удобни, обикновено нито са прекалено големи, нито пък прекалено малки. Но има и мини версии. Верижката дава необикновен вид дори на най-семплата чанта. Сребристите и златистите верижки са голям хит. Тези чанти се комбинират перфектно с всичко - суичери, тениски, потничета, къси панталонки, рокли - и плажни, и официални, палта, кожени якета. Може да ги носите както в ежедневието, така и на официални поводи.

 

Снимка: iStock/Elena Boltunova

 

С флорални мотиви

 

Още от началото на 2024 г. стана ясно, че флоралната мода превзема света ни. Говорим за дрехи, аксесоари, чанти, обувки, маникюри с нежни и романтични детайли - розетки, панделки, цветя, воали, сърчица, бродерии и т.н. При чантите флоралните мотиви са най-голям хит. Задължително се снабдете с такава чанта за топлите месеци. Все пак, цветята са символ на пролетта и ще сте в тон със сезона. Такъв тип чанти стоят много свежо, сладко, правят ви лъчезарни и нестандартни. Комбинацията от кецове, флорална чанта и къса рокля е любима на много дами.

 

Снимка: iStock/bari paramarta

 

Блестящи чанти 

 

Едва ли ви изненадва колко модерни са блестящите и лъскави чанти. Бляскавите дрехи, тоалетите с пайети и лъскавите материи са абсолютен хит от поне 2-3 години насам. Нормално е тази тенденция да завладее и чантите. Металическите чанти ще са навсякъде през пролетта и лятото. Най-хубавото е, че може да залагате на всякакви цветове - класическите сребристо и златисто, но и лъскаво лилаво, синьо, розово, зелено, червено, жълто, бяло, оранжево и т.н. Бляскавите чанти са перфектни за официални събития и партита. Но навлизат и в ежедневието - подходящи са и за работа, разхода по магазините, кафене, разходка в парк, кино, театър и т.н.

 

Снимка: iStock/uygaar

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия