Как да изберем подходящата преса за коса

2014-10-28 17:31:00
Как да изберем подходящата преса за коса
Снимка: freedigitalphotos.net

Косата е най-красивият женски аксесоар. Косата е символ на женственост и здраве, а мъжете обожават дългите коси. Затова всяко момиче иска да има страхотна прическа и огромна гъста грива. Разбира се, това не е лесно за постигане, защото изисква много грижи. Проблемът идва, когато повечето къдрави момичета искат прави коси и обратното – повечето жени с прави коси искат да бъдат къдрави. Затова са измислени пресата и машата, които ни помагат в изправянето и къдренето. Сега ще поговорим повече за избора на преса за коса и ще ви дадем някои съвети.

 

Разбира се, има всякакви марки, които произвеждат такива електроуреди, някои фирми са познати и известни, други не толкова. Когато потърсим преса за коса, се оказва, че има огромно разнообразие и сякаш се объркваме коя да изберем.

 

Няма какво да се лъжем, качеството е определящо, а то е пряко свързано с цената. Сега ще ви запознаем по-подробно с факторите, които трябва да съблюдавате, преди да купите пресата.

 

Керамични преси. Плочите, които се нагряват, са едно от най-важните неща в пресата. Ако те са керамични, гарантират по-малко увреждане на косата. Керамиката излъчва отрицателно заредени йони, когато се нагрява. Те изглаждат косъма за разлика от нагретия метал, който го изгаря. Керамичните преси са подходящи за всеки тип коса, защото не я увреждат толкова, а я оставят гладка.

 

Алуминий. По-старите преси нямаха керамични плочи, а алуминиеви. Трябва да внимавате, когато си купувате преса, защото някои производители твърдят, че плочите са керамични, без всъщност да са. Реално те са алуминиеви, само изглеждат като керамични. Тези покрития са боядисани и се изтъркват лесно. Така косата се накъсва между алуминиевите плочи и може да бъде силно увредена. За разлика от керамиката, алуминият трудно поддържа една и съща, постоянна температура. По-нискокачествените преси не могат да регулират добре температурата и се налага да минавате един кичур по няколко пъти, за да се изправи хубаво.

 

Турмалин. Някои производители предлагат плочи с турмалин. Това е минерал, който е естествен източник на йони. Той има изглаждащ ефект и не уврежда косата, а дава прекрасна гладкост на косъма.

 

Вложете повече пари. Най-добре е да си купите хубав продукт, който да ви служи дълго време. Повечето преси имат гаранция поне две години, а при някои тя е дори три или пет. Има смисъл да си купите хубав продукт, който не изгаря и не съсипва косата ви, освен това ще ви служи и дълго време.

 

Мнения на приятелки. Не винаги мненията на приятелки са обективни, защото всяка коса е различна. Някои коси се изправят по-лесно, други по-трудно, зависи от дебелината на косъма, от твърдостта и дали косата е къдрава, чуплива, или не.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия