Есенна грижа за косата

2014-10-15 16:29:00
Есенна грижа за косата
Снимка: freedigitalphotos.net

С идването на есента, трябва да обърнем специално внимание на грижата за косата. Всеки сезон има своите особености и трябва да използваме подходящи продукти. Не бива да не обръщаме внимание на сезона, защото косата ни може да пострада от липсата на грижи. Сега ще ви споделим повече за това как да се грижим за косата през есента.

 

Правилните продукти. Лятото имаме нужда от слънцезащитни продукти и по-леки формули. Забравете за тези продукти поне до следващото лято и обърнете внимание на есенните грижи. Лятото е оставило своите следи върху косата ни и сега тя има нужда от пълно възстановяване. Започнете с хубава маска за коса. Тя е нещото, което подхранва. Проблемът е, че много момичета си избират евтини маски, които са популярни, но не вършат работа. По-добре е да вложите малко повече пари в даден продукт, но да сте сигурна, че ще подейства.

 

 

Ако не ви се дават пари за купени маски, използвайте домашни продукти. Подходящи са продуктите като мед, жълтък от яйце, банан, зехтин или друго базово масло. Маслата са много важни, те хидратират косата ви. Зехтинът е чудесен избор, също можете да заложите и на масло от авокадо, жожоба, бадемово, арганово или от макадамия. Проверявайте предварително производителите, защото не всички масла, които се предлагат на пазара, са качествени.

 

Носете шапка. Лятото правим една огромна грешка – не носим шапка. Тогава косата ни буквално изгаря от слънчевите лъчи. Проблемът е, че същото се повтаря и през есента. Тогава мислим, че нямаме нужда от шапка, защото не е чак толкова студено, а пък слънцето е слабо. Не правете тази грешка и си купете симпатична есенна шапка. Не забравяйте, че през есента има силни ветрове, а температурите рязко се променят. Това се отразява на косата.

 

Внимателно с пресата и сешоара. През лятото сякаш не винаги ни е до прически, а и лятната визия предполага по-небрежна и отпусната свободно коса. Но през есента отново започваме да мислим за по-строги прически. Изправяне, къдрене, сушене със сешоар. Внимавайте. Можете да увредите косата си. Най-добре е да си набавите качествени продукти, които да запазват прическата ви поне няколко дни.

 

Ако не можете без пресата, опитайте се да използвате сух шампоан. Така няма да миете косата си всеки ден или през ден и ще намалите горенето. Ако се къдрите, оставете машата. Помислете за по-щадящи методи като ролки и плитки.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия