Как да се справим с разширените пори на лицето

2014-07-27 13:31:00
Как да се справим с разширените пори на лицето
Снимка: freedigitalphotos.net

Перфектната кожа е мечта на всяка дама. Ако имате здрава и красива кожа, лицето ви ще сияе. За съжаление, повечето тийнейджъри страдат от акне, придружено с мазна кожа. Често към тези два проблема се добавят и разширените пори на кожата, които изглеждат доста зле. Порите няма как да изчезнат, но може да ги накарате да изглеждат по-малки. Те са необходими на кожата, защото през тях изтичат потта и мазнините, които се отделят. Сега ще ви дадем няколко съвета как да се справите с този неприятен проблем.

 

Избирайте козметиката си внимателно. На пазара има всякакви продукти. За съжаление сме склонни да вярваме на рекламни трикове и да избираме това, което е в най-хубавата опаковка. Трябва да бъдете малко по-мъдри и да четете съставките на продуктите, преди да ги купите. Цинкът и магнезият помагат на кожата да възвърне баланса и почистват порите, което ги кара да изглеждат по-малки.

 

Продукти с успокояващо действие като розмарин и лавандула, облекчават раздразнената кожа и възпрепятстват уголемяването на порите. Салициловата киселина може да помогне за отпушването на порите и ексфолирането на кожата. Ретинолът също действа добре на порите, защото ги почиства.

 

 

Почистване. Трябва да почиствате лицето си в дълбочина. Ако само отмивате потта и мазнината на кожата с почистващи гелове, не е достатъчно. Сутрин и вечер измивайте лицето си с такъв гел или пяна, подходящи за вашата кожа. Ексфолирайте два или три пъти седмично. Един път седмично си правете почистваща маска за лице, която действа в дълбочина. Прекаленото миене не носи добър ефект, защото може да раздразните кожата си.

 

 

Хранете се правилно. Колкото и да се учудвате, начинът на хранене може да повлияе на порите ви. Ако не се храните здравословно, не очаквайте да имате сияйна кожа. Прекалявате ли с мазните храни? Най-добре недейте, защото може би те са причината за големите пори на лицето ви. Вместо чипсове, сладкиши, бисквитки или мазен бургер, заложете на здравословните мазнини като омега- 3 и омега – 6 мастни киселини.

 

Никога не спете с грим. Дори ако се приберете много изморени след купон или дълъг ден, никога не си лягайте с грим. Изчистете добре лицето си преди да заспите. Гримът ще запуши порите ви през нощта, като ги разшири. На сутринта гледката изобщо няма да е приятна, чувството също. Особено ако сте използвали фондьотен и пудра. Сложете кърпички за лице на нощното си шкафче за онези моменти, в които сте твърде изморени да намерите почистващите продукти и да махнете грима от лицето си.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия