Кои съставки в козметиката за какво служат? [част втора]

2014-06-24 20:01:00
Кои съставки в козметиката за какво служат? [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Козметиката е много важна за всяко момиче. Всички искаме да сме красиви и привлекателни, искаме да изглеждаме перфектно и да излъчваме положителна енергия. За да се чувстваме добре в кожата си, е много важно да се намираме за красиви. Сега ще поговорим за това кои съставки в козметиката за какво помагат. Много момичета искат да си купят хубави продукти, с които да се поддържат, но не знаят към какво да се насочат и не избират правилното за техните нужди.

 

Макадамия. Плодовете на това дърво за изключително ценни и скъпи. То е вид орех, чиято родина е Австралия, но е пренесен на много други места по света. Изключително трудно се чупи черупката на макадамията, а вътре се крие ценна ядка. Макадамията може да се яде, а може да се използва и като мазнина. Със сигурност няма да сбъркате ако хапвате от време на време ядки от макадамия, но ако искате да използвате разкрасителните свойства на това растение, насочете се към маслото. То е изключително полезно за косата и кожата. Хипоалергенно е, което означава, че е подходящо за чувствителна кожа. Има силно хидратиращо действие, подходящо е за маски за коса. Можете да го нанасяте върху лицето си, има противовъзпалително и омекотяващо действие.

 

 

Чаено дърво. Чували ли сте за благотворното действие на маслото от чаено дърво? То е доста разпространено в младежката козметика, защото има антибактериални и антисептични свойства. Маслото от чаено дърво може да бъде добър способ за борба с младежкото акне, което е проблем на повечето тийнейджъри. Има много козметични продукти, които съдържат такъв екстракт. Ако искате да сте сигурни, че използвате нещо качествено, най-добре се насочете към чистото масло от чаено дърво. То може да е по-скъпо, но ефектът е гарантиран.

 

Хума. Може би тя е пренебрегвана от повечето млади хора, но по-възрастните ни роднини, със сигурност знаят нейните качества. Хумата е изключително евтино и ефикасно козметично средство, което е полезно както за кожата, така и за косата. Повечето тийнейджъри се оплакват от мазна коса и кожа, а това е нормално, заради пубертета. Ако искате да се отървете от прекаленото омазняване, използвайте хума. Тя е няколко вида, според цвета. Няма как да ви навреди, защото е абсолютно безвредна и изключително евтина. Може да я използвате като маска за лице и вместо шампоан.

 

Мед. Не можем да не споменем този дар от боговете. Медът е наистина достъпен и лесен за употреба, ако искаме да се възползваме от разкрасителните му свойства. Медът подхранва косата и кожата, избистря тена на лицето, действа противовъзпалително. Ако имате пъпки, можете да си правите маска с тънък слой мед, която освен евтина, е и много ефикасна. Масажи с мед борят целулита по-добре от повечето козметични продукти.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия