Как да гориш калории, докато се забавляваш

2015-11-02 16:18:00
Как да гориш калории, докато се забавляваш
Снимка: iStock

Всеки от нас иска да гори калории по приятен начин, а не изтезавайки се във фитнес залата (не бива да забравяме, че за някои хора тренировките не носят удоволствие). Добрата новина е, че има активности, които наистина ще ти помогнат да гориш калории, докато се забавляваш. Кои са те?

 

Каране на ролери – ако ги караш интензивно за около час ще изгориш около 700 калории и след време ще се радваш на добре оформени бедра. Когато времето е хубаво, карането на ролери е приятен начин човек да прекара свободното си време и да се види с приятели. Хубавото на тази тренировка е, че сам определяш темпото и кога да си почиваш.

 

 

Игри на открито – те определено са по-подходящи за практикуване през лятото, но може да се възползваш и от последните слънчеви дни, които ни предлага ноември. Има най-различни игри, които може да практикуваш на открито – волейбол, баскетбол, футбол, дама, скачане на въже и т.н. Няма значение на колко години си, важното е да се забавляваш и да тренираш. С една тренировка на открито ще изгориш около 500 калории за 1 час, което не е никак зле.

 

Водни упражнения – най-добре познатите са плуването и водната аеробика. Престоят във водата е приятен, а става и полезен за здравето и външния вид, ако се прибави някакво активно движение. Плуването и водната аеробика изгарят доста калории, така че ако ги практикуваш редовно, съвсем скоро ще се радваш на тялото, за което си мечтал.

 

Боулинг – хем спортуваш, хем се забавляваш с приятели. Средно за една игра се изгарят около 250 калории, но хората обикновено играят поне две, защото се забавляват и им е приятно. Ако хвърляш правилно боулинг топката, то ти правиш идеална тренировка на мускулите на кръста и ръцете.

 

Разходки – това е нещо, което може да правиш абсолютно навсякъде. Много хора, когато са на екскурзия, минават десетки километри, без да се усетят. Така хем тренират, хем виждат неща, които няма как да видят, ако използват някакво превозно средство. Хубаво е човек от време на време да се разхожда в планината или в някой парк на чист въздух. Час умерена разходка гори около 300 калории, а ако забързате крачката – около 400.

 

Танци – има най-различни видове танци, просто трябва да си избереш този, който ти пасва най-много и който ще тренираш с удоволствие. Доказано е, че за около час танцуване човек гори около 500 калории, като това зависи, разбира се, от интензивността на тренировките.

 

Въртене на обръч – със сигурност си го правила, когато си била малка, но какво ти пречи да го практикуваш и сега? Не е нужно да го правиш навън, може и вкъщи, стига да имаш достатъчно голяма стая. За час време въртене на обръч се горят около 400 калории.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия