Няколко упражнения за здрав дух и здраво тяло

2015-10-30 19:28:00
Няколко упражнения за здрав дух и здраво тяло
Снимка: freedigitalphotos.net

Обикновено, когато спортуваш го правиш с едничката цел да влезеш в добра физическа форма. Но ако имаш нужда да промениш психиката си, вибрациите си, да се освободиш от стреса и да изразходиш умствената си енергия, прави два пъти седмично упражненията, с които ще те запознаем. Те ще помогнат за пречистването на кръвта ти и съзнанието.

 

Ритмични подскоци. Застани с широко разкрачени крака и с ръце свити в лактите една към друга. Клекни и се изправи 3 пъти по 10 серии. След това отскочи нагоре, докато пускаш ръцете си надолу и назад 30 пъти. Пусни си приятна и енергична музика, предразполагаща към движение и повтори упражнението, докато върви цялата песен.

 

 

Лицеви опори. Застани в позиция на лицева опора, с изпънати ръце и рамене точно над ръцете. Дланите трябва да бъдат плътно долепени на пода с широко разтворени пръсти. Вдигни лявата си ръка до височината на гърдите. След това силно я върни на пода като направиш лицева опора. Върни се в изходна позиция. Повтори 8 пъти с лявата, след това 8 пъти с дясната ръка. Отново продължавай, докато свърши песента. След това пробвай да се задържиш на позиция лицева опора в продължение на една минута. Най-вероятно отначало няма да можеш да издържиш 60 секунди, но всеки път го прави и надграждай времето. Ще дойде момент, в който ще можеш много повече от минута да стоиш в тази позиция. Това е упражнение за издръжливост.

 

Ритници. Коленичи на пода с колене под хълбоците и се наведи напред, така че лактите да са под раменете и са облегнати на предмишниците. Сгъни левия крак и вдигни коляното под прав ъгъл, след това силно го отблъсни нагоре към тавана, възможно най-високо. Отпусни го обратно и след това го направи отново, а след това и с десния крак, докато свърши песента.

 

Пръсти и стъпала. Легни по гръб на пода със свити колене и ръце отстрани на тялото, повдигни дупето на пода. Ритни с лявото стъпало към тавана, като се опитваш кракът да е максимално изправен. Отпусни лявото стъпало на пода. Повтаряй, докато свърши песента, без да отпускаш дупето, след което повтори и с десния крак.

 

Рамене и длани. Седни със сгънати крака и стъпала под дупето. Вдигни ръцете на височината на раменете, сгъни лактите леко,  с длани насочени една към друга. Разтвори широко ръцете, след това плесни с ръце като замахваш отдолу нагоре. Повтаряй в такт по време на цялата песен.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия