Тренирай предмишниците си навсякъде

2015-08-28 14:01:00
Тренирай предмишниците си навсякъде
Снимка: freedigitalphotos.net

Може би едни от най-функционалните мускули са предмишниците. Сгъвачите и разгъвачите на дланта участват в цялото ни ежедневие, а не само в тренировките. От почесване на носа до набиранията на лост или сгъване на дъмбел, мускулите на предмишниците контролират силата и издържливостта на захвата ни. Канадската борба е друга опорна точка, която е важна за тийнейджърите и младите мъже. Този класически способ за премерване на силите, всъщност най-главно се влияе от това колко силни са предмишниците ви. Ако тези зони от ръцете ви са масивни и жилести, тогава трудно ще си намерите равностоен противник по канадска борба.

 

 

Трикове в тренирането на предмишниците. Хубавото при физическите занимания, включващи упражнения за предмишниците е, че не ви трябва особена изобретателност. Основно съществуват три движения, които натоварват директно предмишницата: това са сгъване и разгъване на дланта и свиването на пръстите в юмрук. Непосредствено и непряко предмишницата се натоварва и от всички упражнения за големите мускулни групи като: набирания на лост, мъртва тяга, изтласкване от тилен лег, гребане с щанга, сгъване за бицепс и трицепсово разгъване.

 

Сгъващи упражнения. Те поставят акцента върху вътрешните области на предмишниците, отговорни за сгъването на дланта. Адекватни са както сгъвания на китките с щанга, така и сгъванията на китки с дъмбели. Тежестта е умерена, понякога може да се разбиете дори само с пет-килограмова гиричка, а повторенията са докато не почувствате парене и тотален мускулен отказ за повече повторения.

 

Разгъващи повторения. Веднага след сгъващата серия, без почивка започнете с разгъващите такива. Целта е да направите супер-серия, като тренирате мускулите антагонисти (мускулите които движат една става в противоположни посоки). Стиснете тежестта и започнете да разгъвате дланта. Стремежът е отново да почувствате „вилнеещи огнедишащи дракони” под кожата си, докато не можете вече да изпълните повече дори и едно повторение.

 

Тренирай предмишниците си навсякъде. Нямате вкъщи дъмбел, нито гиричка, нито щанга, а нямате и достъп до фитнес-зала или сте притиснати от към финанси? Няма проблем – намерете лост за набиране или катерушка от детска площадка. Хванете се за лоста и висете така колкото се може по-дълго. Само от стискането на захвата ще получите феноменално помпане. Дръжте докато предмишниците ви не откажат да ви държат на лоста. Починете 30 секунди, до една минута и повторете безмилостната серия 3-4 пъти. Вените по ръцете ви ще заприличат на корабни въжета, а само за няколко седмици хватът ви ще се засили неимоверно.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия