Стягане на глутеусите

2015-08-12 18:49:00
Стягане на глутеусите
Снимка: freedigitalphotos.net

Глутеус максимус е латинското име на големия седалищен мускул. Под това наименование, тези снопове от мускули са известни в анатомията на човешкото тяло. Глутеусите имат много важна роля в изправянето на торса във вертикално положение от клекнала позиция, както и в опъването на пищялната част от крака в най-далечна позиция от тазобедрените стави.

 

Стига толкова със сложните медицински термини. Без значение дали си момче или момиче, развитието на глутеусите е еднакво важно. Не само защото всяко момиче иска да има привлекателно изглеждаща седалищна зона, а и защото момчетата, защото искат да имат по-изразена мускулатура. Ясно е, че тренировката на мускулите в тази зона ще приближи момичетата до мечтаното дупе, но как точно ще помогне на момчетата с натрупването на повече мускулна маса? Доказано е, че клековете с щанга, които са едно от основните упражнения за стимулиране работата на глутеус максимус, увеличават собственото производство на теостостерон с 30 процента.

 

 

Нямате нужда от забранени стимуланти. Не само защото са забранени, а и защото са доказано вредни. Сдобийте се с естествена доза стероиди директно от собственото си тяло. Контракцията на глутеусите притиска простатната жлеза, което влияе и на секрецията на тесотстерона при мъжете. Активизирайки собственото си производство на тестостерон, ще си гарантирате и по-мускулести ръце, рамене и гръб от ползотворния ефект на цялостното покачване на нивата на мъжкия полов хормон.

 

Някои упражнения. Естествено, вероятно и момчета и момичета първо биха се сетили за царя на всички упражнения – клякането с тежест. Без значение кой вариант ще изберете – дали да клякате със собствено тегло и специално пригодена жилетка с тежести, клекове с дъмбели или гирички в ръце или клек с щанга – глутеусите ви ще бъдат еднакво добре стимулирани за работа. Ако сте абсолютно начинаещи, можете да започнете с клекове само със собственото си тегло. Изпълнявайте три серии по десет повторения всеки ден. Придържайте се към всекидневното натоварване, в по-малък обем серии и повторения, за да имат време мускулите да се адаптират. След 2-3 месеца, можете да започнете клекове и с малка тежест – да речем 5кг. Не е необходимо да харчите пари за скъпа екипировка, ако нямате такава – идеална работа би свършила и пет-литрова туба от минерална вода, пълна с животворната течност.

 

Прогресивно нарастване на натоварванията. Друг вариант на покачване на натоварването е да увеличите броя серии и повторения. Не е необходимо това да бъде значително. Една допълнителна серия с още 10 повторения би била напълно достатъчна, докато не минат нови 2-3 месеца.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия