Какво ни дава спортът?

2014-11-29 13:02:00
Какво ни дава спортът?
Снимка: freedigitalphotos.net

Вече постоянно се говори за здравословно хранене, по-добър начин на живот и здравеопазване. Но много от тийнейджърите отказват да спортуват и да се хранят здравословно, все по-млади хора започват да пушат. Истината е, че спортът може да ни даде много и дори малките усилия могат да ни донесат добри резултати. Ако спортувате сега, определено след няколко години ще ви бъде по-лесно, ще имате спортна култура и спортът ще бъде приятен за вас, а не досадно занимание. Какво ни дава спортът?

 

Здраве. Установено е, че хората, които спортуват, са по-здрави. Така тренирате организма си, който става по-издръжлив, повишава се имунитета, калявате тялото си. Подобрявате дишането си, изхвърляте токсините, намалявате влиянието на свободните радикали и елиминирате стреса. Намалявате риска от сърдечно-съдови болести и затлъстяване.

 

 

Красиво тяло. Всички се стремим да сме красиви и привлекателни. Но красотата не е само даденост, тя понякога трябва да се постигне с малко усилие. Както се грижим за косата, кожата, ноктите си, така трябва да обърнем внимание и на фигурата си. Красивото тяло не винаги е даденост, понякога трябва малко усилие. Спортът ще извае тялото ви. Дори да нямате нужда от сваляне или качване на килограми, спортът ще извае мускулите ви, ще ги оформи и ще изглеждате чудесно.

 

Спортът учи на дисциплина. Не е нужно да сте професионални спортисти, за да се научите да бъдете по-дисциплинирани. Можете да го постигнете дори, ако свикнете да посещавате залата за тренировки два или три пъти седмично. Ще се учудите, но в началото ще ви е трудно.

 

Отслабване. Няма по-добро отслабване от това, постигнато със спорт. Гладът не е решение, особено в тийнейджърските години. Ако искате да отслабнете, спортувайте, а не гладувайте. Иначе рискувате да получите увиснала кожа, стрии и скоро след диетата да върнете обратно всичко свалено. Спортът ще оформи тялото ви и наистина ще ви разкраси.

 

Релакс. Спортът елиминира стреса и ви освобождава от негативната енергия. Ако сте ядосани, отидете на тренировка, вместо да стоите пред компютъра или да опустошавате хладилника. С радост ще установите, че се чувствате много по-добре и няма и следа от гнева и негативните емоции.

 

Самочувствие. Спортът ще подобри кондицията ви и ще се чувствате много по-добре в кожата си. Освен това няма как да не забележите положителните промени в тялото си. Това определено ще повдигне самочувствието ви и ще ви накара да се чувствате тонизирани, красиви и усмихнати.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия