Как да се адаптираме по-лесно във фитнес залата

2014-11-26 18:01:00
Как да се адаптираме по-лесно във фитнес залата
Снимка: freedigitalphotos.net

Първите стъпки винаги са трудни, без значение в коя сфера са. Когато започваме с фитнеса изобщо не е лесно. Отначало сме мотивирани, но всяко нещо може да ни разколебае. Така се оказва, че понякога ни трябват някои препоръки преди да започнем. Фитнесът не е страшно място, освен ако вие не го приемате за такова. Понякога младежите се притесняват да ходят на фитнес, особено първите пъти. Сега ще ви дадем съвети как да се адаптирате по-добре в залата.

 

Поздравявайте. Бъдете учтиви, винаги ще направите добро впечатление, ако поздравите. Не пропускайте хората на рецепцията, тези в съблекалнята, както и трениращите. Когато си тръгвате, кажете „Довиждане“ и се усмихнете. Не мислете, че хората във фитнеса са враждебни, напротив.

 

Не си слагайте слушалки. Ако слушате музика по този начин, вероятно никой няма да ви заговори. Има много хора, които тренират със слушалки, но това е индикация, че не искате да ви заговарят. По-добре е поне от начало да не се изолирате така.

 

Не се притеснявайте да питате. Винаги можете да разпознаете хората, които тренират от много време в залата. Те са уверени, спокойни и сякаш това е техният втори дом. Ако не знаете как се използва дадена машина, не се притеснявайте да попитате. Вероятно е да ви отговорят любезно и възпитано.

 

Не говорете по телефона си. Много е неприятно да натоварвате околните с вашите лични разговори. Фитнесът е място, пригодено за спорт и там хората отиват, за да се дистанцират от нервите и проблемите си. Постарайте се да не ги натоварвате с вашите. Лошо впечатление прави, ако си губите времето на даден уред и си чатите през смартфона, докато друг човек иска да използва уреда.

 

Използвайте кърпа. Никой няма да остане очарован, ако трябва да се докосва до телесните ви течности. Когато използвате дадена машина, почиствайте я с кърпа. Добрата лична хигиена, ще ви съдейства за по-лесното приобщаване.

 

Не се заяждайте. Върлува митът, че „старите кучета“ във фитнеса са заядливи, нахакани и с високо самочувствие. Истината е по-различна в повечето случаи. Хората често пъти са съвсем спокойни и отзивчиви, стига да провокирате това у тях. Не се заяждайте безпричинно и се дръжте възпитано. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия