Най-шеметните коли в киното

2014-10-06 14:30:00
Най-шеметните коли в киното
Снимка: freedigitalphotos.net

Само ако можехме да подкараме тези зашеметяващи возила… Вероятно се досещате. Сега ще стане дума за едни от най-страхотните коли, приковали вниманието на публиката от кино екрана. Това не са просто ламарини и двигатели – това са авто-икони! Разпознаваеми от малки и големи и тези возила не предизвикват колебания в паметта на гледалите филмите за тях.


Бъмбълби от „Трансформърс”. Не всяка кола има такава силна самоличност. Не просто кола, а робот летящ в небесата, този автобот дава ново определение за автопилот. Жълт Шевролет Камаро – това е Бъмбълби.


Овчарското куче от „От глупав по-глупав”. Това не е просто кола-куче, а кола, която е овчарско куче. Не е задължително една отличителна кола да е лъскава и с мощен двигател. Това возило от 1984г. ще бъде запомнено с миризмата на мокра козина и големия си страничен надпис.

 



Бойната машина на „Лудия Макс”. Този Форд Фалкън от 1973г.принадлежи на самия главен герой. Перфектно преобразен за да изглежда възможно най-футуристичен и внушителен, този звяр с 600 конски сили под капака е перфектното возило за да вземеш закона в свои ръце.

 


Кристийн от филма „Кристийн”. Тя беше родена за да бъде червена на цвят. Тази кола взима много от самоличността на оригиналния си прототип - Плимут от 1957г. Сценарият на Стивън Кинг, разказващ за автомобила, обладан от зъл дух, дори и в наши дни може да накара тръпките да плъзнат по гърба ни. Макар и малко пресилени – способностите на колата да се самопоправя, още са оригинална опорна точка в структурата на филма.

 

Понтиак Файърбърдът от „Смоуки и Бандита”. Имате нужда от бърза кола, с която да избягате от преследващите ви полицаи? Тази кола е всичко от което имате нужда за да изпълнявате шеметни каскади като скокове от мостове, звучни дрифтове и решителни спирания. Натиснете педала до метала и помогнете на булката да избяга от нежелания жених с тази класически в черно боядисана кола.

 

Хърби - бръмбарът на любовта. Филмът от 1968г. разказва за малката Фолксваген костенурка, която се съревновава с американски драгстери по пистите из страната. Какво е специалното в тази на пръв поглед раздрънкана барака? Тя се управлява сама. Не просто няма нужда от шофьор – тя има и собствено становище по всички въпроси. Това я прави повече от кола.


Джеймс Бонд и неговия Астън Мартин. Вечен както и мъжът, който го управлява, този автомобил за пръв път е въведен в поредицата за британския разузнавач през 1965г., за да се завърне с гръм и трясък в „007 координати: Скайфол” през 2012г.



Батмобилът от поредицата за мъжа-прилеп. Батман обича джаджите, така че колата му трябва да отговаря на всички хай-тек глезотии. Включително да бъде черен танк, модерния модел на Тим Бъртън или класическия драгстер от 60-те години.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Lilly23
преди 6 години

Кристин... Прочетете книгата!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия