Десетте най-бързи коли в света [част втора]

2014-03-01 13:28:00
Десетте най-бързи коли в света [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Продължаваме с класацията на десетте най-бързи возила в света.

 

Номер 7 е за Zenvo ST1. Датчаните не са добре познати като автомобилни разработчици. Въпреки това, Zenvo помогна да се разчупи този стереотип сред общността на супер-колите. Моделът ST1 се задвижва от 7.0 литров, V-образен, 8-цилиндров двигател, който позволява на колата да достигне максимална скорост от около 375км/час и да вдигне стрелката на скоростомера от нула до 100км/ч само за 2.9 секунди.

 

Въпреки това, неговата базова цена е $ 1 225 000. Основната причина за високата цена е, че колата е създаден с цел да се даде на водачите уникална смесица от съвършенство и скорост. Това 100-процентово датско произведение на изкуството не е автомобил в серийно производство. В света има само 15 такива супер-коли.

 

На 6-та позиция е Mclaren F1. Mclaren F1 е повече от просто типичната бърза кола. Това е автомобил, който е оставил трайна следа в автомобилната история. Той се захранва от проектирания от BMW 12-цилиндров, V-образен, 6.0-литров двигател, който генерира 627 конски сили и тежи само около 266 килограм.

 

 

Този двигател е избран, заради своята надеждност и прави манипулирането на автомобила лесно за водача. Това дава възможност на F1 да достигне максимална скорост от 386км/час и да вдигне от нула до 100км/час само за 3.2 секунди. Единственият недостатък, който тази кола носи със себе си е, че тя струва много повече, отколкото някои от по-бързите представители на супер-автомобилите. Базовата цена започва от около $ 970 000.

 

5-то място е за Koenigsegg CCX. Koenigsegg CCX е създаден от шведският автопроизводител Koenigsegg. Той е проектиран да достигне 426км/час, въпреки че това не е най-бързата кола на производителя. Моделът CCX се захранва от V-образен, 8-цилиндров двигател, с 806 конски сили, който е подобен на модулните двигатели вграждани в модели Ford.

 

Въпреки това, този двигател е напълно променен, така че да бъде считан, от много автомобилни ентусиасти, за чисто нов двигател. Това е така, защото той разполага с по-силен, все още по-лек алуминиев блок, който е топлинно обработен. Снабден е още с два компресора, които позволяват автомобилът да достигне максимален размер от 12.3 bar-а.

 

Изключителното представяне на CCX не може да се отрече. Автомобилът може да вдигне от нула до 100км/час само за 3.2 секунди, а от нула до 200км/час само за 9.8 секунди. Това показва, че колата е сила, с която трябва да се съобразяват. Постиженията на тази кола могат да бъдат достигнати само от най-бързите коли в света и естествено, цената на CCX е близка до тяхната - $ 545 568.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия