Кога задължително трябва да прекъснеш връзката си (част първа)

2016-08-08 14:54:00
Кога задължително трябва да прекъснеш връзката си (част първа)
Снимка: Pixabay

Някоя твоя приятелка има гадже от известно време, но връзката ѝ не е здравословна за нея и ти не просто знаеш това, не просто виждаш това, но си задължен/-а да търпиш това всеки ден, защото тя не иска и не може да направи нищо по въпроса.. Принуден/-а си да я гледаш как се измъчва всеки ден, как плаче не рамото ти постоянно и продължава да търпия целия този ужас..

 

Или пък самият/самата ти си в същата тази ситуация - обичаш гаджето много, но се измъчваш, не се чувстваш добре, не се разбирате.. И въпреки това не искаш и не можеш да го оставиш..

 

Това наистина не са приятни ситуации. Не просто неприятни, те са деградивни. Пречат ти и цената е собственото ти здраве, независимо дали измъчваш себе си или се измъчваш заради приятелката, на която не можеш да помогнеш.

 

 

Вярно е, че е доста трудно да познаеш кога точно връзката ти няма смисъл, но не е невъзможно, това ти гарантирам със сигурност. Помисли си хубаво какво обичаш и какво не в този човек, ако трябва - направи си списък с плюсове и минуси, но не стой безучастно.

 

Ако пък вече нямаш перспектива, ето ти няколко добри причини да скъсаш с гаджето още сега, защото връзката ти не е здравословна за теб и ти вреди повече, отколкото ти доставя удоволствие:

 

1. Постоянно се чувстваш сякаш всичко, което правиш, е грешно.

 

Ако се чувстваш по този начин, значи най-вероятно партньорът ти пропуска твоите хубави качества и се фокусира, критикувайки те, заради негативите, които смята че имаш. Никой няма нужда от такова отношение, камо ли заради човека, когото обича. Трябва да е точно обратното - в живота ти нямат място такива хора, те само заемат местата на онези, които ще те подкрепят и ще те приемат с всяко твое качество, било то хубаво или лошо.

 

2. Улавяш се, че избягваш гаджето, или пък - долавяш, че то избягва теб.

 

Личното пространство е нещо прекрасно, дори е много здравословно, но когато с половинката се превърнете от любими един на друг в чужди един на друг, когато вече не споделяте нищо - нито времето си, нито интересите, нито ежедневието си, ами, мисля че е ясно, че е редно всеки от вас да продължи по отделно. Ако не искаш да си с половинката, защо си с нея?

 

3. Щастието на гаджето ти е по-важно за теб, отколкото твоето собствено.

 

Истината е, че това да се опитваш по всякакъв начин да направиш някого щастлив, докато каквото и да направиш за него няма значение, е изтощително и тъжно. Ако ситуацията е такава и ако ти си загърбил/-а себе си, за да поставиш някой, който не те оценява на пиедестал, значи е време да се откъснеш то тази връзка. Тя е просто едностранчива.

 

4. Връзката ти те ограничава и пречи на персоналното ти развитие.

 

Ако човекът до теб не се радва за теб и не ти помага, ако не те подкрепя, а вместо това недоволства и прави всичко възможно да ти попречи да се развиваш и да градираш, нямаш работа с такъв човек. Ти заслужаваш някого, който ще оцени какво представляваш и който би дал душата си, само за да може да ти помогне.

 

Втора част очаквай скоро тук.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия