Гоа – индийският рай

И тайните на древната култура

2018-02-09 16:30:00
Гоа – индийският рай
Снимка: Instagram

Популярна сред американските хипита през 60-те години на миналия век, Гоа - държава в Западна Индия, с излаз на Арабско море - сега е дом на толкова толкова йога учители и школи, колкото и луксозни хотели.

 

През последните две десетилетия Гоа печели туристите със своите нощни партита в северната част и спокойното крайбрежие на юг.

 

Религиите от миналото на Гоа, като португалска провинция, все още се отразяват на архитектурата и кухнята; в южната си столица Маргао - и културния център на държавата - индо-португалските имения и църкви са най-разпространени.

 

 

1. Нещо вкусно и екзотично

 

Goan cuisine е комбинация от католическия афинитет към свинското месо и вегетарианството: "Репертоарът на аромати, както и съставки като джанги, ферментирали, сурови манго и местното chorizo, които може да опитате тук, са доста различни от тези в другите части на Индия', казва главният готвач Томас Захариас, който работи в един от най-посещаваните заведения за хранене в Мумбай.

 

 

2. Къде да отседнем

 

Дворецът Тадж Махал в Мумбай е безспорно най-очарователният хотел в Индия, който има богата история от 1903 г.

 

Безброй знаменитости, президенти и кралски семейства наричат мястото дом. Известната Taj сега има обекти на 99 места, разположени по целия свят. В Гоа, Тадж има четири имота, сред които петзвездни хотели на плажа, с тенис кортове и друга развлечения.

3. Какво да правим там

 

Невероятното разнообразие на ръчно-изработени творения прави индийския пазар уникален. От тъкани и бижута до подправки, в Гоа може да се насладите на невероятни, екзотични магазини.

 

Популярният пазар е най-посещаван в сутрешните часове - там търговците от цялата страна идват да продават всичко - от керамика и текстил до джаги (нерафинирана захар) и подправки. Подобно на повечето пазари, ще намерите туристически дрънкулки заедно с антични артефакти и ще е добре да се пазарите за най-добра цена.

 

Снимки: Instagram

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия