Невероятният Делхи I част

Столица с богата история, култура и природа

2018-01-18 15:30:00
Невероятният Делхи I част
Снимка: Instagram

Делхи, столицата на Индия, има богата история. Градът е пълен със сгради, които имат забележителна архитектура – джамии, крепости, паметници, останали от древните владетели.

 

 

Контрастът между стария град и добре организирания Ню Делхи е огромен и е много интересно да разгледате и двата. Ако харесвате спокойствието, просто се отправете към красивите градини на индийския град.

 

Ето кои са най-забележителните туристически обекти, които може да посетите (а много от тях нямат вход):

 

1. Най-известният паметник на културата в Делхи е Red Fort, който напомня за древните императори на града. Неговите стени, които се простират на повече от два километра, са построени през 1638г., за да пазят от нашественици.

 

За да могат да се пренесат посетителите в духа на древните обитатели, всяка вечер се провежда едночасово звуково и светлинно шоу, което разказва историята на крепостта.

 

 

 

2. Jama Masjit е друго безценно съкровище на индийския град. В двора му могат да се съберат 25 000 души, а строежът на джамията, който продължил 23 години, завършил през 1650г.

 

Усилието от изкачването на върха на южната му кула ще ви възнагради с невероятен изглед към града. Не забравяйте да се обличате подходящо, ако искате да разгледате джамията отвътре.

 

 

3. Chandni Chowk е главната улица на града. Автомобили, рикши, пешеходци и животни се конкурират за пространство. Интересно как успяват да се разминат всички.. Този хаус изглежда плашещ, но е напълно завладяващо преживяване да се разходиш там.

 

На нея се намира един от най-старите пазари в Индия, като тесните му улици са пълни с евтини бижута, платове и електроника. Chandni Chowk е отлично място да се запознаете с местните ястия.

 

 

 

4. Сравнително нова атракция е този масивен комплекс. Swaminarayan Sanstha е открит през 2005г. и е посветен на показването на индийската култура.

 

Освен удивителната архитектура – розов камък и белият мраморен храм, комплексът включва градина, скулптури и разходка с лодка. Ще ви е нужен поне половин ден, за да го разгледате и имайте предвид, че мобилните телефони и камери не са разрешени вътре.

 

Снимки: Instagram

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия