Няколко супер готини филма, забранени поради нелепи причини

2015-09-06 16:59:00
Няколко супер готини филма, забранени поради нелепи причини
Снимка: freedigitalphotos.net

Има страхотни филми, които гледаме по няколко пъти и никога не ни омръзват. Седмото изкуство ни изненадва винаги и ни дава възможността да се отнесем в друг свят, да помечтаем или просто да се замислим върху смисъла на живота си. Киното предизвиква и много дискусии и спорове, честа практика е в някои по-консервативни страни да се забраняват или цензурират дадени филми. Подбрали сме няколко заглавия, които са били забранени поради много нелепи причини.

 

„Петдесет нюанса сиво“ предизвика много дискусии, когато се появи на екрана. Някои хора споделят, че той е неподходящ и неприемлив, заради големия брой сцени с насилие и секс. Лентата беше забранена или цензурирана в 23 страни.

 

„Милк“ бе забранен в Самоа, защото е твърде гейски. Самоа е държава в Тихия океан, която е известна с красивата си природа. Там филмът „Милк“ е забранен, защото е смятан за неуместен и в противоречие с християнските ценности. Всъщност това е биографичен филм за живота на Харви Милк, който се е борел за правата на гейовете в Америка. Той донася и Оскар за Шон Пен.

 

 

„Сексът и градът 2“ беше забранен в Обединените арабски емирства, за да предпази арабите от секса. След неоспоримите успехи на „Сексът и градът“ като сериал, се появиха и две пълнометражни екранизации, втората от които скандална за арабския свят. Основният довод за забраняване на „Сексът и градът 2“ е, че съдържа твърде много секс и не съответства на културата на ОАЕ.

 

„Семейство Симпсън“ е забранен в Бирма, защото има табу върху жълтия цвят. Много тийнейджъри са израснали със „Семейство Симпсън“, но не и в Бирма. Там правителството е забранило сериала, защото управляващите не давали да се показват жълт и червен цвят по телевизията.

 

Китай забранява „Аватар“, защото е много успешен. Всички си спомняме колко успешен беше „Аватар“ и почти всеки човек го е гледал. В Китай е разрешено излъчването на само 20 чуждестранни филма годишно. Обикновено това са най-добрите филми през годината, а целта е да се опази китайската кино индустрия. Китайската народна република забрани „Аватар“, тъй като може да навреди на местната кино индустрия, понеже е твърде успешен. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Ouroboros
преди 8 години

Откога 50 Нюанса е готин? Даже и най-запалените фенове на книгите (които стават само за тоалетна хартия) казват, че филма е жалко извинение за софт порно.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия