Джъстин Бийбър и Ъшър на съд за кражба на песен (+видео)

2013-05-04 13:00:00
Джъстин Бийбър и Ъшър на съд за кражба на песен (+видео)
Снимка: Reuters

Любимецът на тийнейджърите Джъстин Бийбър и неговият ментор Ъшър са дадени под съд за кражба на песен от малко известен изпълнител и текстописец, които настояват да им бъде изплатено солидно обезщетение в размер на 10 млн. долара, пише Imdb.

 

Обект на спора е хитовото парче “Somebody To Love”, включено в първия самостоятелен албум на канадския изпълнител и излязло през април 2010 г. За него R&B певецът Де Рико и текстописецът Марейо Оувъртън твърдят, че е откраднато от едноименната песен на Де Рико, пусната през 2008 г. и включена в албума му “My Story II”.

 

 

В съдебните документи е посочено, че Де Рико и Оувъртън са се запознали с известен промоутър, който ги е свързал с компанията за издирване на млади таланти “Sangreel Media”, която пък, от своя страна, предоставила записите на прохождащия изпълнител на Ъшър. Чернокожият рапър изслушал албума на Де Рико и толкова го харесал, че дори изявил желание да направи турне с него.

 

Ъшър направил своя демо версия на песента “Somebody To Love” на младия талант, която дори качил в YouTube, но впоследствие се отказал да я запише официално. Джъстийн Бийбър обаче решил, че не може да пропусне тази възможност и изпял песента, включвайки я в албума си “My World 2.0” през 2010 г. Малко след това Ъшър направил и ремикс на парчето. Нито един от двамата обаче нямал позволението на създателите на песента да я запише в собствен вариант.

 

Де Рико и Оувъртън твърдят, че парчето “Somebody To Love” на Джъстин Бийбър е сходно не само като заглавие, но и като текст и звучене, с тяхното. Ето защо те вече са повдигнали съдебно дело срещу Джъстин Бийбър и Ъшър и възнамеряват да получат солидно обезщетение за наглата кражба.

 

Чуйте въпросната песен:

 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
UNITED2
преди 10 години

Ехе, голям праз.. муха ще ги ухапе. К'во са за тях 10 милиона :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия