Не допускай тези видове хора в живота си (част първа)

2016-08-11 12:00:00
Не допускай тези видове хора в живота си (част първа)
Снимка: Pixabay

Светът, в който и аз, и ти живеем, е повече от социален. Той е свръхсоциален. Не си сам, не можеш да бъдеш, дори и да искаш. Чувал си израза "сам сред хората" и това е възможно, но само аз се ангажирам да разделя физическото от душевното.

 

Истината е, че не е нужно винаги да си заобиколен от хора - те не винаги са ти от ползва, не винаги ти се отразява добре. И нямам предвид, че трябва всеки човек да ти носи лична изгода, напротив - безкористността е нещо прекрасно, но нека поне онези, които те заобикалят постоянно, нека те не ти вредят.

 

 

Ако прочетеш тази статия, ти ще се научиш да отсяваш хората в живота си и ще спестиш малко време и повече нерви. Избягвай тези видове хора в живота си, защото допускайки ги до себе си, ти само си вредиш:

 

1. Хората, на които не им пука. Нужно ли е да обяснявам, просто е.. Ако на един човек не му пука за нищо, каква гаранция имаш, че ще му пука за теб? А и ако не му пука за нищо наистина, каква ценностна система има този човек? Какво може да ти даде, какво може да научиш от него, как ще прогресираш около него, ако постоянното, което показва е, че нищо на този свят няма значение?

 

2. Хората, които те комплексират. Защо си го причиняваш? Всеки от нас има достатъчно комплекси, които или си е създал сам, или са му останали във времето.. Нужни ли са ти още? Някой, който ти желае доброто, ще направи всичко друго, но не и да те измъчва допълнително, създавайки ти комплекси.

 

3. Хората, които те натоварват. Сякаш света ти не е достатъчно сложен и тежък, и без това.. Вероятно ако си нямаше работа, подобен тип човек щеше да ти се отрази добре, но съм далеч от убеждението, че ти е толкова празно и скучно, че наистина нищо не те занимава и нищо не те тревожи.

 

4. Хората, които те унижават. Никога не е било приятно, защото лесно довежда до ниско самочувствие. Такива хора успяват да намерят слабите ти места и нещата, от които би могъл да се срамуваш, и започват да ти ги повтарят постоянно, без да спират дори и за миг. Накрая ти се оказваш отчаян и в безизходица, която може да завърши с депресия..

 

5. Хората, които те стресират и пречат на прогреса ти. Има такива, те обикновено никога и с нищо твое не са съгласни и хвърлят луди усилия да ти обяснят как не си прав за нищо, как няма да ти се получи, как си си купил нещо ужасно, как си харчиш парите за глупости и какво ли още не.. Общо взето, натякват ти за неща, които не им влизат в работата, вместо да те подкрепят.

 

Втора част очаквай пак тук.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия