8 признака, че си влюбен [част първа]

2016-07-27 17:02:00
8 признака, че си влюбен [част първа]
Снимка: Pixabay

Няма да излъжа, ако ти припомня, че любовта е една от най-големите движещи света сили. Дала е мотивация не един и два пъти там, където всеки стимул е бил липсващ. Вдъхновила е безброй хора на изкуството – писатели, музиканти, художници, както и доста, доста други.

 

Истината е, че любовта е индивидуална, всеки я преживява по своя си начин, но е факт, че тя е способна да направи човека весел, тъжен, дори и странен. Най-хубавото е, че любовта може да те направи по-добрата версия на теб самия, да те изгради и да те мотивира.

 

Ето това са най-честите „симптоми“ на любовта:

 

 

1. Започваш да правиш неща, които по принцип не правиш.

 

Затова казват, че любовта те прави по-добър човек и ти дава крила. Тя е липсващото звено, което запълва празнинките ти и ти дава усещането, че си способен на всичко. Тя е подкрепата, която ти е нужна, в лицето на любимия човек. Желанието да опитваш нови неща идва от вдъхновението на любовта, защото когато си влюбен ти се иска да грабиш още и още от живота, дори и когато ръцете ти са отдавна пълни и препълнени.

 

2. Усмихваш се повече.

 

Светът ти е станал по-красив, а душата ти – по-смирена. Задоволството от споделените чувства, а също и тръпката, когато не знаеш дали ще споделят чувствата ти, тези неща те карат да виждаш всички детайли около себе си, сякаш си придобил ново зрение, много по-силно от преди. Забелязваш неща, които преди не си виждал, а те са красиви и те карат да се усмихваш.. А и, на всички ни е ясно, че няма нещо по-красиво от усмивката на любимия човек.

 

3. Полагаш повече грижи за външния си вид.

 

Не заради половинката, а заради себе си, защото се научаваш да обичаш и уважаваш себе си. Цениш себе си и полагаш грижи за себе си, защото как би могъл истински да обикнеш друг човек, ако на първо място не можеш да обичаш себе си? Изпитваш мотивация да изглеждаш по-добре, защото искаш едновременно и ти да градираш себе си, а и да се харесваш все повече и повече на половинката.

 

4. Пее ти се и пееш повече.

 

Поговорката „който пее, зло не мисли“ я знаеш и не ти е чужда, особено ако си влюбен. Просто пред теб се открива чисто нов аспект на живота. Е музиката е фонът, който ти е нужен, за да дадеш по-ясен еквивалент на емоционалното си състояние. Дори и самото тананикане, което те съпътства, говори за някакво желание за хармония, както и за личното ти спокойствие. Това е признак на доброто настроение и за музиката на душата ти, което иначе можеш да наречеш „щастие“.

 

Втора част очаквай скоро, отново тук.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия