Предимствата на облачното време

2016-08-10 13:55:00
Предимствата на облачното време
Снимка: Pixabay

Знаеш, че навън е лято, но специално тази година, времето успява постоянно да изненадва всички нас. Днес е 40 градуса, утре е 10. По обяд вчера не можа да си намериш място в горещините, а след 15 минути заваля проливен дъжд.

 

В някои моменти е доста приятно, но в други - може напълно да ти скапе настроението. Напоследък се случва времето следобед да става доста облачно. Поглеждаш го и си мислиш как ей сега ще завали пороен дъжд, затваряш се у вас, отменяйки всичките си планове, а дъждът така и не покапва.. И ти става яко тъпо.

 

 

Е, в крайна сметка, облачното време си има и своите положителни страни. Сега ще ти изброя някои от тях, за да може следващия път, когато видиш облаците, на лицето ти вместо мрачна гримаса, да изгрее усмивка. :)

 

1. Облачното време означава малко по-хладно време навън. А дори и да не е по-хладно, със сигурност поне няма да пече както без облаците. Това значи, че няма да ти е дискомфортно и да се потиш постоянно, няма да слънчасаш, нито да ти стане лошо и да припаднеш.

 

2. Повече облаци навън - повече живот за очите ти. Така няма да се налага да носиш очила, нито да си разваляш очите, които те болят заради светлото пространство навсякъде.

 

3. Облаците навън са възможност за теб да свършиш малко работа у вас. А такава, повярвай ми, винаги има. Помогни на родителите си, поиграй си с домашния любимец, почисти си стаята, а кой знае - може да излезе и още нещо..

 

4. Облаците ти дават възможност да направиш невероятни фотографии. И дори нямам предвид с професионална техника - дори и обикновената "сапунерка" или мобилният телефон могат да свършат тази работа по прекрасен начин. Бонусът на красивата гледка през обектива е, че ще ти остане и физически спомен на хартия.

 

5. Облаците носят дъждец, летен и топъл, под който можеш да танцуваш на воля. Забавно е, хвани половинката за ръка, потичайте под дъжда, а после се целунете, красиво е и много интимно.

 

6. Ако навън вали, излез да прибереш приятелката си, ако не е вкъщи. Ще се разходиш на хладно и ще ѝ занесеш чадър, за да не се измокри и за да не настине. Ще я изненадаш приятно, а после кой знае как ще ти се отблагодари.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия