Как да се чувстваш добре [част втора]

2016-02-20 10:43:00
Как да се чувстваш добре [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Много фактори са причина да не се чувстваш добре и да имаш нужда от някаква промяна. Ето няколко необходими дребни промени, които да направиш в ежедневието си, за да се чувстваш добре.

 

Кажи на някой добра дума.  Да направиш комплимент, да кажеш нещо мило и красиво на някого повишава настроението, както на този, който получава комплимента, така и на този, който го отправя. Когато правиш нещо добро, храниш собствената си душа най-вече. Така е и с комплиментите (не престорените, разбира се).

 

Имай поне 5 минути на ден, които да прекарваш в пълно спокойствие. Остави всичко, затвори очи и си представяй хубави неща. Това ще те зареди и ще ти донесе хубави емоции. Нека мислите ти си починат от ежедневните проблеми и множеството задачи, които имаш да изпълняваш.

 

 

Яж зелени продукти. Яж по нещо зелено всеки ден. Зеленчуците са от особена важност и дават на организма повечето съставки, от които се нуждае.

 

Раздвижи коремните мускули. Ако не използваш/развиваш мускулите в долната част на корема си, няма да ги имаш. Глътни максимално корема си, задръж и повтори няколко пъти. Това е много полезно упражнение за долната част на гърба, а и активира коремните мускули.

 

Усмихвай се. Доказано е, че самият акт на усмихване вече те кара да се чувстваш по-щастлив/а. Започни денят с усмивка, така ще дадеш положителна енергия и на хората около теб.

 

Прости си. Всеки човек го измъчват някакви минали преживявания, които неминуемо присъстват в ежедневието. Ако не можеш да забравиш нещо, да го промениш и постоянно си мислиш за него, най-добре се опитай да се простиш и да изхвърлиш лошите спомени от главата си. Миналото не се променя, гледай настоящето.

 

Създай си някакъв навик. Човек прекарва около 40% от времето си в изпълнение на някакви навици. Рутинните действия са полезни, защото позволяват на мозъка да релаксира. Ето защо създаването на нов навик подобрява здравето, увеличава продуктивността и допринася за по-добрата атмосфера. Помисли какъв точно да бъде новия навик, трябва да е нещо приятно.

 

Разпредели задачите си за деня. Хубаво е да бъдеш организиран/а, така ще ти бъде много по-лесно и спокойно през деня. Неорганизацията води до стрес.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия