Как да имаш постоянно усмивка на лицето си [част първа]

2016-01-24 15:01:00
Как да имаш постоянно усмивка на лицето си [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Да, знаем, че имаш натоварено ежедневие и покрай него понякога забравяш да отпускаш душата и да се забавляваш. Но най-щастливи са хората, които обичат живота и умеят да му се наслаждават, въпреки ангажиментите си. Това са тези хора, които умеят да изпитват удоволствие от всичко, с което се занимават, отдават се със страст на това което правят и на близките си, доволни са, че могат да опитат още нещо от многообразието и пъстротата на живота. Накратко, знаят как да живеят.

 

Начинът, по който гледаш на минали, настоящи и бъдещи събития, може да ти се отрази на усещането дали изпитваш дълготрайно щастие или мимолетни удоволствия от живота. Не можеш да станеш автоматично щастлив/а, когато ти се случва нещо хубаво, обясняват психолозите. Всъщност това какви спомени оставя у теб дадено събитие в миналото, определя доколко си щастлив/а днес. Затова, вместо да черпиш с пълни шепи моментните облаги, по-добре е да промениш мисленето си за преживяванията, които формират живота ти. А как да се почувстваш по-щастлив/а и да имаш постоянно усмивка на лицето си? Ето какво да правиш, за да постигнеш това.

 

 

Споделяй хубавите преживявания. Това, че си присъствал/а на някакво събитие с приятели или роднини, не е достатъчно, за да си истински доволен/а от преживяването. Анализи показват, че хората, които изразяват радостта си с останалите колко им е приятно да са заедно, както и разказват на други близки за хубавото празненство, са по-щастливи от онези, които дума не обелват за това как са прекарали. Обяснението е, че разказвайки своите сладки спомени, ти трупаш положителни емоции и увеличаваш нивото на хормоните на удоволствието и щастието.

 

Остави отпечатък в съзнанието си на хубавите емоции. Много е важно да съхраниш приятното усещане и да можеш да го опиташ отново – живият спомен, който ти се явява щом затвориш очи. Опитай се да застинеш за миг, когато сте на хубаво място с приятели или важен за теб човек, и се фокусирай върху усещането, обстановката, атмосферата, все едно правиш снимка. Така това ще остане паметно в съзнанието ти и след време, когато няма да може да се повтори същата ситуация ще си спомняш с трепет и усмивка на лицето.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия