Няколко кратки пътища към пълното щастие [част втора]

2016-01-16 14:50:00
Няколко кратки пътища към пълното щастие [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Понякога много малко неща липсват на човек, за да се чувства удовлетворен и щастлив. Ето няколко съвета, които ще те накарат да се радваш на самия/а себе си.

 

Винаги се пръскай с парфюм, преди да се облечеш. Ароматите действат като силен афродизиак на противоположния пол, а също така и ти ще се почувстваш по-секси и по-добре, когато миришеш прекрасно.

 

Прегръщай хората, които обичаш. Независимо дали ще бъде твоята най-добра приятелка/приятел, половинката или семейството ти, и двете страни ще се почувствате по-добре. Гушкането събужда същата неврологична реакция като болкоуспокояващите и дава сила, тъй като е от любим човек. Хората трябва всеки ден, без повод, да си показват, че са важни един за друг и че се обичат.

 

 

Пий алкохол за удоволствие, а не за да се напиеш. Целта на алкохола е разпускане и е много по-приятно, когато е в съчетание с приятна компания. Нищо прекалено не води до добра последица. Плюс това ако се напиеш, после ще ти бъде лошо.

 

По-бавно преценявай хората. Колкото по-бързо стигаш до изводи, толкова по-голяма вероятност има да сгрешиш. Нещата/хората не винаги са такива, каквито изглеждат на пръв поглед. Понякога трябва време, да изпаднеш в ситуации, които да ти покажат истината и доста често тя не потвърждава първите впечатления.

 

Сприятели се с поне един по-възрастен човек. Винаги е полезно да общуваш с по-възрастни хора (особено за младите момичета). С тях няма особена вероятност интересите ви да се преплитат, а и те вече ще са минали по този път, по който ти вървиш в момента и ще могат да ти дадат адекватен съвет. Добре е да имаш контакти с хора от всякаква възраст.

 

Не се отказвай. Единственият път, когато наистина се проваляш, е когато се отказваш. Всеки друг път е просто житейски урок за някаква ситуация. Този опит на по-късен етап със сигурност ще се окаже, че се е случило за добро, дори в момента да страдаш.

 

Хапвай повече храна, която е полезна и се ограничи от консервантите и вредните лакомства. Разбира се, че е хубаво човек понякога да се разглези и да яде от „забранените” неща, но като цяло се придържай към здравословен начин на живот.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия