Как да се отличиш от тълпата [част втора]

2015-03-14 12:02:00
Как да се отличиш от тълпата [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки тийнейджър иска да бъде уникален и интересен. Известността е мечта на всеки млад човек, защото по този начин се чувства харесван и има по-голямо самочувствие. Искаш да си най-известното момче/момиче в училище, да имаш много обожатели и да си заобиколен/а от цяла тълпа приятели. Всъщност това не е невъзможно, просто трябва да се научиш да се отличаваш от останалите. Как да бъдеш забелязан/а в тълпата?

 

Забавлявай се. Най-добрият начин да си намериш още нови приятели е като се забавляваш. Това означава много запознанства, добро настроение и прекрасни спомени. Всеки човек обича хора, които са винаги готови за купон и имат добро настроение. Така ще можеш да намериш нови хора, с които да практикуваш любимите си дейности.

 

Бъди активен в интернет. Някои хора отричат напълно активността в социалните мрежи и други сайтове. Но все пак живеем в ерата на новите технологии и е съвсем нормално да имаш мрежа от контакти, с които да общуваш лесно през интернет. Направи си профил в поне една социална мрежа, ако все още нямаш такъв. Можеш там да споделяш свои мисли, статуси, снимки и друга информация. Така ще можеш много по-лесно да покажеш какъв човек си и хората определено ще те запомнят.

 

Оценка. Не бива да се притесняваш, когато получаваш комплименти, нито когато правиш такива. Научи се да получаваш и да даваш оценка. Това е много важно, защото ще се научиш да поощряваш хората около себе си. Когато видиш, че някой е свършил добра работа, време е да му го кажеш. Не се притеснявай, когато получаваш комплименти, винаги благодари учтиво и не бъди скромен.

 

Забелязвай другите хора. Сещаш се за поне няколко твои познати, които се отличават от тълпата. Има много такива хора, а сякаш това да са различни им идва отвътре. Не е нужно да приемаш тези хора като конкуренция, напротив, сближи се с тях. Така ще разшириш кръга си от интересни приятели.

 

Спри да се притесняваш. Престани да мислиш дали сега те забелязват и какво е мнението на другите за теб. Никога няма да успееш да угодиш на всички и да се харесаш на всеки човек. Това не бива да е твоята цел. Опитай се да си различен, а не да си приятел с всички. Усмихвай се, смей се, бъди позитивен човек и намери своето място под слънцето.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия