Защо околните смятат, че си тежък характер

2015-02-11 19:32:00
Защо околните смятат, че си тежък характер
Снимка: freedigitalphotos.net

Случва ли ти се често да ти казват, че си тежък характер? Дори приятелите ти, които те обичат казват, че не е лесно човек да се разбере с теб. Околните не успяват винаги да общуват с теб, намират комуникацията за трудна и сам/а можеш да си признаеш, че трудно мелиш брашно с доста хора. Замисляш ли се, че наистина може проблемът да е в теб? Защо околните смятат, че си тежък характер?

 

 

Скандалджия си. Признай си, че често пъти вдигаш скандали и ти си инициатора на свадата. Ядосваш се, избухваш, крещиш и викаш, дори за неща, за които не си заслужава. Ти просто не можеш да се контролираш и хората около теб са свикнали, че дори да няма особена причина, просто правиш скандали. Това поведение може да ти изиграе лоша шега, ако не се промениш. Опитай се да мислиш, преди да избухваш, говори спокойно и се постарай да решиш конфликта с разговор, а не с крясъци.

 

Агресия. Тя е присъща на момчетата, но има и доста момичета, които могат да се определят като агресивни. Опитваш се да решиш всеки проблем с бой или дори най-малкият повод може да те накара да раздаваш шамари. Може би си мислиш, че така изглеждаш силен/на и показваш, че си повече от другите, но всъщност това е проява на слабост.

 

Сърдиш се дори на приятелите си. Няма смисъл да се караш с истинските си приятели, защото те те обичат. Ако се ядосаш или смяташ, че не са прави, опитай се да проведеш разговор. Когато се сърдиш за всичко, в един момент ще им писне и ще прекратят отношенията си с теб. Приятелството е много ценно, за да го съсипваш със сърдене за дребни неща.

 

Не се разбираш с повечето хора и имаш малко хора в обкръжението си. Това е признак, че вероятно си тежък характер. Замисли се за онзи тип хора, които сякаш се разбират с всички, имат харизма, усмихват се постоянно и имат куп приятели? Със сигурност се сещаш за поне няколко такива примери. Рядко тези хора се преструват, просто са позитивно настроени и отворени към хората. Не винаги грешката е в обкръжението ти, може да бъде и в теб. Опитай се да опознаваш хората, преди да съдиш, бъди комуникативен и не се ограничавай само със старите познанства.

 

Имаш голямо его. Това е проблем на много хора, особено в тийнейджърските години. Всеки има его, но е хубаво да можеш да го преглъщаш. Недей да приемаш всичко лично и сякаш всичко е срещу теб. Опитай се да помислиш кога говори егото в теб и го игнорирай.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия