Нещата, които ще те направят атрактивен за околните

2015-01-15 14:35:00
Нещата, които ще те направят атрактивен за околните
Снимка: thinkstockphotos.com

Какво искат всички хора? Да бъдат забелязвани. За да се случи това обаче, трябва да бъдеш атрактивен и да привличаш вниманието на околните. Виж няколко съвета, които ще ти помогнат в тази насока:

 

Усмихвай се – в днешно време сякаш хората са забравили да се усмихват. Усмивката е най-лесният и напълно безплатен начин да спечелиш симпатиите на хората. Нека тя не слиза от лицето ти. Когато си усмихнат, изглеждаш по-приветливо и приятелски настроен и това се харесва от околните. Без значение в какво настроение и какво ти се е случило, усмихвай се! В началото ще ти е трудно, но с времето ще се научиш и усмивката ще е аксесоарът, с който никога няма да се разделяш.

 

Поддържай се – външният вид е много важен. Мъжете трябва да поддържат окосмяването си. Или се бръсни редовно, или ако си почитател на брадата, която в момента е изключителен хит, я подстригвай и се старай да изглежда добре. Жените от своя страна трябва редовно и правилно да оформят веждите си.

 

 

Грижи се за косата си – прическата променя много лицето ти и начинът, по който изглеждаш. Затова не я оставяй да расте, накъдето си иска. Къпи се редовно, използвай качествени продукти за коса и си прави прически, когато имаш време и желание. В никакъв случай не излизай навън, когато косата ти е мръсна. Това прави много лошо впечатление на околните и определено не те вкарва в графата „атрактивни“.

 

Купувай си дрехи, които ти отиват – някои хора смятат, че не е важно човек какви дрехи носи, а какъв е по душа. Това е вярно, но ако искаш да си атрактивен и да привличаш вниманието на околните, забрави за тази максима. Обличай дрехи, които са модерни и ти седят добре. Не е нужно да даваш излишни пари за нови дрешки, но отделяй достатъчно време на облеклото си и внимавай как съчетаваш нещата.

 

Осъществявай визуален контакт – визуалният контакт е много важен, когато искаш да направиш добро впечатление. Повечето хора се притесняват да гледат събеседника си в очите. Ако и ти си един от тях, започни да тренираш с по-близките ти приятели. След време ще свикнеш и ще можеш да осъществяваш визуален контакт и с непознати.

 

Ходи уверено – много е важно да излъчваш увереност и спокойствие. Нека тялото ти е изправено и да не си прегърбен. Прави нормални крачки, нито прекалено големи, нито прекалено малки. Не бързай.

 

Ухай приятно – никой не харесва хора, които миришат лошо – на мръсно, на пот, на спарено и т.н. За да ухаеш приятно, трябва да се грижиш за личната си хигиена, да подбираш внимателно дрехите си, за да не се потиш, защото ти е топло и да имаш хубав парфюм, разбира се. Грижи се и за дъха си. Винаги имай дъвки и спрей за свеж дъх в себе си и си мий зъбите редовно. Старай се да си плакнеш устата след всяко хранене, за да не остават частици от яденето между зъбите и да гният.

 

Смей се и разсмивай и околните – всеки харесва хора, които имат чувство за хумор и могат да създават добро настроение. Смехът е здравословен и трябва хората по-често да се забавляват. Може да живеем в забързан свят и да водим изнервен начин на живот, но това не е оправдание да не се усмихваме и забавляваме. Научи се да бъдеш забавен и лесно ще се харесваш на хората, които определено имат нужда да разпускат от време на време.

 

Обърни внимание на езика на тялото - той е много важен и говори доста за това, което си мислиш и чувстваш, без да го осъзнаваш. Никога не кръстосвай ръцете си по време на разговор и се старай да нямаш нервни тикове като пипане на носа, въртене на кичур коса, потропване с крак и т.н. Дръж се ведро и това ще се усети от околните.

 

Задавай въпроси – не бъди егоист и не говори само за себе си. Задавай смело въпроси на хората, които са около теб. Това ще ги накара да се почувстват специални и значими за теб. Всеки обича да му се обръща внимание. Разбира се, въпросите ти не бива да са прекалено лични или пиперливи.

 

Носи светли и пъстри цветове – заложи на тези, които ти отиват. Избягвай тъмните и мрачни тонове. Светлото и пъстрото привлича хората, така че се постарай в гардероба ти да има предимно такива дрехи.

 

И най-важното - бъди себе си!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия