С кои хора трябва да спрем да общуваме през 2015 година?

2015-01-11 11:02:00
С кои хора трябва да спрем да общуваме през 2015 година?
Снимка: freedigitalphotos.net

Има хора, които не ни влияят добре. Не е полезно да поддържаме отношения с хора, които ни натоварват, дразнят или ни използват. Не винаги приятелството е вечно и помнете, че понякога е по-добре да поддържате връзка само с хора, които ви ценят. Кои са хората, от които трябва да се отървете през 2015?

 

Хората, които ни стресират.  Спомнете си за ваш приятел или познат, който постоянно ви натоварва. Този човек вероятно си е такъв, той няма да се промени. Стресът не е хубаво нещо, опитвайте се да го редуцирате до колкото може. Самият градски живот ни носи много стрес, не е нужно да си го набавяте и допълнително.

 

Хората, които ви използват. Определено такъв човек около вас не ви е нужен. Ако имате приятел, който винаги ви търси само за услуги, но ако вие имате нужда, не се отзовава, помислете си защо все още държите този човек в приятелския си кръг. Той не ви е нужен и ще сте по-щастливи без него. Не позволявайте да ви използват и да проявяват неуважение спрямо вас.

 

Хората, които лъжат. Имате приятел, който винаги лъже и вие доста често го хващате. Вече знаете, че на него не може да му се има доверие и думата му не струва. Недейте да общувате повече с такъв човек. Важно е да сте искрени с близките си хора, а не да се лъжете и да криете.

 

Хората, които винаги успяват да ви наранят. Най-често това са представители на противоположния пол. Всеки е срещал човек, който се появява веднъж в живота ни, идва с гръм и трясък, за да ни нарани и изведнъж си отива. И периодично се завръща, за да ни накара отново да страдаме. Забравете за този човек и го изхвърлете от живота си. Той минава в категория "вреден" и изобщо не ви трябва. Той само ще ви кара да страдате и никога няма да ви донесе щастие.

 

Лицемерите. Тези хора се държат приятелски с вас, но всъщност зад гърба ви сипят обиди. Те не могат да ви бъдат приятели, те се държат зле, само се опитват да изкопчат облага от вас или да сплетат някоя интрига. Стойте далече от тези хора.

 

Хора, които ви дърпат назад. Всеки има минало, това е съвсем нормално. Истината е, че никога не бива да се връщаме назад. Затова не общувайте с хора, които ви връщат назад и ви дърпат към предишния ви начин на живот. Приемете, че вие сте се развили и сте пораснали, а те - не.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия