Как да създадем кръг от приятели

2015-01-10 13:10:00
Как да създадем кръг от приятели
Снимка: freedigitalphotos.net

Хората, с които общуваме са много важни. Нашият социален кръг от контакти ни кара да се чувстваме комуникативни и да не сме самотни. Колкото повече хора познаваме, толкова по-добре. Някои хора се чувстват самотни, защото нямат много приятели. Истината е, че да сте комуникативни, може да бъде само ваш плюс. Как да създадем по-голям социален кръг?

 

Усмихвайте се. Това е много важно. Никой не харесва нацупени хора. Бъдете позитивни и приветливи. Една усмивка може да значи много повече от хиляди думи. Дори да не познавате даден човек, но да го засичате често из училище/фитнеса/курса по английски, усмихнете се. Просто му се усмихнете. Има огромна вероятност той/тя да дойде при вас и да се запознаете. Усмивката ще ви накара да мислите позитивно и ще изглеждате приятелски настроени.

 

Създавайте връзки с комуникативни хора. Има хора, които умеят да общуват по-добре от други. Те лесно се вписват в компания и познават изключително много хора. Свързвайте се с такива личности. Те винаги са интересни, с тях няма да скучаете. Те са готини, можете да си говорите за много неща, притежават качества и ще ви запознаят с още куп приятели.

 

Обмислете какви приятели искате да имате. Помислете си добре кои са най-важните качества, които един приятел трябва да притежава. Замислете се какви искате да бъдат новите ви приятели. Важно е да знаете какво искате.

 

Постоянно правете усилие да се запознавате с нови хора. Не всеки човек, когото срещнете, ще стане ваш приятел, но е важно да се запознавате с много хора. Така ще подобрите умението си да общувате, ще се отпуснете по-лесно, ако имате притеснения. Посещавайте беседи, публични лекции, семинари, всякакви събития. Това са местата, на които наистина можете да срещнете нови и интересни хора.

 

Използвайте социалните мрежи. Те са неделима част от живота ни. Всеки вече има профил в поне една социална мрежа, което много улеснява комуникацията. Проверявайте често профила си във фейсбук или друга социална мрежа. Така ще можете да реагирате на време, ако някой ви е добавил в приятели или ви е писал. Друг вариант е да се запознавате с хора от интернет. Но трябва да внимавате, защото интернет познанствата крият и опасности.

Упражнявайте някаква дейност с новите си приятели. Недейте просто да се запознавате с нови хора, а ги опознавайте. Когато някой ви допадне, поканете го/я да се видите, да излезете. Пийте кафе, разходете се из града или отидете на изложба. Дейностите, които упражнявате заедно, определено ще ви сближат.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия