Как да накараш хората да гледат сериозно на теб

2015-01-07 17:36:00
Как да накараш хората да гледат сериозно на теб
Снимка: freedigitalphotos.net

Мнението на околните е много важно за всеки човек. За да си намерите хубава работа, да създадете добро мнение на преподавателите и учителите си, трябва да работите върху себе си. Понякога не е трудно да създадете добро впечатление и да покажете, че сте сериозен човек, но трябва да се постараете. Сега ще ви дадем няколко съвета.

 

Оставяйте хората да говорят за себе си. По този начин ще направите добро впечатление. Според някои учени, когато човек говори за себе си, това стимулира същите части на мозъка, както когато прави секс или се наслаждава на любимо ястие. Освен това, някои хора прекаляват с говоренето и не могат да изслушат събеседника си. Не бъдете досадни, изслушвайте човека срещу вас и му давайте възможност да ви разкаже това, което иска.

 

Обличайте се добре. Външният вид е първото нещо, по което ще ви оценят. Можете да направите добро впечатление с уместно облекло и елегантни дрехи. Разбира се, можете да направите и много неприятно първо впечатление, ако се облечете неподходящо. Като цяло е важно да изглеждате спретнати, не е нужно винаги да сте супер официални. Добре е момичетата да не наблягат на късите поли и дълбоките деколтета, а момчетата да не изглеждат раздърпани.

 

Ръкостискането. Научете се да се ръкостискате хубаво. Гледайте в очите, това е много важно. Стискайте здраво, но не и прекалено силно. Лекото ръкостискане издава страх и липса на присъствие. Не разтърсвайте прекалено силно ръката на другия.

 

Стойте изправени. Осанката е много важна, хубаво е да сте възможно най-изправени. Старайте се да не се прегърбвате. Повечето младежи прекарват много време пред компютъра, спортуват малко и това се отразява на стойката им. Погледнете се в огледалото. Изправете се и се усмихнете. Определено така изглеждате по-добре.

 

Бъдете добре осведомени. Представете си, че отивате на интервю за работа, но не знаете за каква позиция кандидатствате. Голяма грешка. Дори да сте подали автобиография на много места, това не означава, че трябва да се отнесете несериозно към бъдещата си работа. Проверете къде сте кандидатствали и се запознайте по-добре с дейността на фирмата.

 

Внимавайте с тона. Когато човек се притеснява, гласът му става по-писклив. Това се забелязва много и при двата пола. Старайте се да избягвате да повишавате тон и дишайте диафрагмено. Според проучване, когато хората повишават гласа си, не звучат толкова уверено.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия