Днес е поправката на матурата по български език и литература

2012-08-30 08:35:00
Днес е поправката на матурата по български език и литература
Снимка: sxc.hu

Днес в 8.00 часа започна поправката на държавния зрелостен изпит по български език и литература, съобщиха от Министерството на образованието, младежта и науката.

 

Изпитът се състои от 41 въпроса, като последният е тема, по която трябва да се напише есе или интерпретативно съчинение на тема „Слепота и прозрение“ върху разказа „Дядо Йоцо гледа“ от Иван Вазов.

 

 

Матурата ще продължи 4 астрономически часа, учениците, които имат специални образователни потребности ще имат на разположение 6 часа.

 

На 21 май (понеделник) се проведе редовната сесия на матурата по БЕЛ, по която зрелостниците писаха есе или интерпретативно съчинение на тема „От здравия разум до поетическото безумие“ по романа „Под игото“ от Иван Вазов.

 

Днес на поправка се явяват учениците, които са получили Слаб 2 на сесията през май и тези, които не са успели да се явят. Дванадесетокласниците не могат да получат диплома за средно образование, ако не са изкарали с оценка, различна от Слаб 2 и двете матури.

 

Матурите се провеждат от 2008 година, като през тази година бяха добавени повече отворени въпроси към матурата по БЕЛ.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Боянка
преди 11 години

пффф докъде стигнахме , че вече университетите не могат да си запълнят местата и приемат всякакви двойкари!после на от тях стават всякакви на които разчитаме :@


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия