По какъв начин палецът ти издава характера

2015-11-23 17:54:00
По какъв начин палецът ти издава характера
Снимка: freedigitalphotos.net

Вече разкрихме няколко начина, по които да придобиеш някаква представа за човека срещу теб. Ето как да разбереш според формата на палеца какъв е характера на дадения събеседник.

 

По първата фаланга на палеца (от основата към средата на пръста) може да се разбере доколко ясно човек осъзнава целите си в живота и как постига желаното. Втората (тази с нокътя) говори за силата на волята и изобретателността.

 

Формата. Когато първата фаланга е тънка, това е знак, че човек има навика да крие емоциите си и в един момент просто да избухва. При по-топчест палец човекът е склонен към ярост, деспотизъм, насилие. Такива хора могат да бъдат прекадено упорити.

 

Ако първата фаланга е вталена, това говори за общителност, добронамереност, умение да се приспособява към всяка ситуация.

 

Извитият профил на втората фаланга на палеца е признак на търпимост, общителност, но и пасивност. Такъв човек предпочита да не влиза в спорове, никога не се стреми да защитава своята гледна точка, рядко търси по-активна изява. Ако тази фаланга е по-скоро с прав профил, това е признак на напористост и невъздържаност в изказванията. Обикновено тези хора могат да говорят практически на всякаква тема.

 

Не е маловажен и нокътят: ако заема по-малко от половината дължина на горната фаланга, притежателят му е упорит, склонен към гняв, със силна воля. Смята се, че колкото по-дълъг е нокътят, толкова по-мек е характерът на човека.

 

 

Дължината. Твърде издълженият палец, който рпига практически до втората фаланга на показалеца, издава лидер - човек, готов да поема контрол над ситуацията. Притежателите на такъв палец са решителни, имат силна воля и завиден интелект.

 

Хората с твърде къс палец, който стига едва до основата на показалеца, са вироглави и не им достига сила на волята.

 

Когато палецът достига минимум до средната част на първата фаланга на показалеца, човекът е самостоятелен, справедлив и здравомислещ. Това са хора а с много силна воля и могат да се защитят дори в много сложна ситуация.

 

Идеалното съотношение на двете фаланги на пръста е вариантът, при който двете са равни по дължина. Ако първата фаланга е по-къса от втората, значи човек е склонен да разчита за всичко на интуицията си. И обратно: дългата първа фаланга показва, че човекът планира всичко до най-малката подробност.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия