Нещата, които те правят да изглеждаш по-умен

2015-02-17 16:59:00
Нещата, които те правят да изглеждаш по-умен
Снимка: thinkstockphotos.com

Всеки човек иска да изглежда умен и околните да гледат на него с добро око. Има няколко начина, които ще те представят в най-добрата за теб светлина. Виж кои са те:

 

Когато пишеш нещо на компютъра, използвай прости и ясни шрифтове като Times New Roman. По-натруфените обикновено създават впечатление у околните, че сте претенциозни и комплексирани личности.

 

Носи очила, но не слънчеви. Ако очите ти са наред и нямаш диоптър, може да си сложиш такива без. Статистиката показва, че 43% от хората смятат, че човек изглежда по-умен, когато е с очила.

 

 

Не пий алкохол на публични места, особено на работното място. Дори всички колеги да пият, ти отклони поканата, особено ако не държиш на алкохол. През горещите летните месеци избягвай употребата на бира, защото отстрани не изглеждаш особено интелигентно с шишето или кенчето в ръка.

 

Запомни няколко хубави цитата и ги казвай при всеки удобен случай. В същото време е добре да отбягваш прекалено сложни думи. Използването на помпозни думи събужда подозрения у околните за достоверността на интелектуалния ти капацитет.

 

Направи си пластична операция. Острата брадичка, дългият нос и високото чело карат хората да възприемат един човек като умен.

 

Движи се с ритъма и темпото на околните. Наскоро направено проучване показва, че хората, които се движат по-бързо или по-бавно от околните, са смятани за по-малко компетентни и умни.

 

Разбира се, тази статия е написана с хумористичен оттенък. Някои от нещата може да карат околните да си правят заключения, че един човек е интелигентен, но ако наистина искаш да те мислят за такъв, просто постъпвай като умен човек във всяка една ситуация.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
sofityoy
преди 9 години

Направи си пластична операция. Острата брадичка, дългият нос и високото чело карат хората да възприемат един човек като умен. Още едно доказателство колко много днешното общество се влияе от ЧУЖДОТО мнение и от мнението на околните. В тази статия се казва просто за да изгелждаш по умен за околните и за хора на които изобщо не им пука за теб да си направиш пластична операция...Сериозно ли ?!Деградираме,вървим стремглаво надолу слушайки ПОДОБНИ глупости!П.С. Когато някой притежава достатъчно умствен капацитет няма да му е необходимо да си прави остра брадичка и подобни щуротий ;) И вместо да давате съвети да си направим пластична операция препоръчвам да напишете Прочете някой класически роман,оставете фейсбук и четете лирика,но чакайте малко,забравих че ТЕЗИ НЕЩА вече не са на мода...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия