Хората, които са по-умни от останалите

2015-01-09 18:10:00
Хората, които са по-умни от останалите
Снимка: thinkstockphotos.com

Наскоро направено проучване показва, че хората, които се тревожат често и лесно се притесняват, са по-интелигентни от останалите, пише в. „Daily mail“.

 

Учените подложили на тестове 125 студенти. Тези, които били по-притеснителни, показали значително по-висок речеви интелект. Те имат по-богат речников фонд, по-добре категоризират думите и разбират смисъла на поговорките.

 

 

Притеснителните мъже и жени често отнасят подигравки от страна на околните, особено представителките на нежния пол. Но именно тези хора се оказват доста по-умни от останалите.

 

Според специалистите предвиждането на потенциални заплахи е помогнало на нашите далечни предци да преживяват в трудни условия. То им е дало еволюционно предимство под непредпазливите ни прародители, които са били поразявани заради прекалената си самонадеяност от болести и зверове.

 

На притеснителните хора им е трудно да се отпуснат и да бъдат себе си сред непознати, а това понякога води до излишни проблеми. Учените установили, че хората с богат речеви интелект са по-склонни да изпадат в депресионни състояния. Стеснителните мъже и жени получават по-лоши резултати при тестовете за интелигентност от неречево естество – абстрактно мислене и геометрични задачи.

 

Хората, които се справят добре с думите, по-лесно мислят в детайли, свързани с минали и предстоящи събития. Според специалистите това е и основната причина да са постоянно разтревожени.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
espada
преди 9 години

Влизате им в главите, броите гънките на сметало и излизате, така ли правите?

espada
преди 9 години

И накрая излиза, че вие сте най- умните, понеже твърдите, че можете освен да възприемете интелекта на даден човек, ами и да го прецените, а, така ли било? хахаххаахаа


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия