Няколко навика на харесваните хора

2015-02-02 13:06:00
Няколко навика на харесваните хора
Снимка: thinkstockphotos.com

Всеки човек иска да е харесван и обичан. Мнението, което околните имат за нас, е много важно и въз основа на него, изграждаме част от самочувствието си. Така някои тийнейджъри страдат, защото не са известни в училище или не се чувстват достатъчно харесвани. Сега ще ти представим няколко навика, които харесваните хора имат.

 

Те са неподправени. Харесваните хора не са лицемерни. Важно е да си искрен, за да те харесват, все пак на никой не му харесва фалшивото. Когато човек е искрен може да има много повече приятелства и ценни контакти. Хората подсъзнателно гравитират около тези, на които могат да имат доверие. Харесваните хора знаят, че са такива и това им харесва. Те се чувстват комфортно в тази роля и това ги прави щастливи.

 

Те не лепват етикети. Харесваните хора са свободомислещи. Когато един човек е свободомислещ, той е привлекателен за околните. Тези хора не лепват етикети и не дават оценки на другите. Просто приемат хората такива, каквито са с техните недостатъци и качества. Именно това е привлекателно, защото човек се чувства комфортно, когато знае, че е приеман добре от другия.

 

Те не търсят внимание. Погрешно е схващането, че харесваните хора сами търсят внимание. Истината е, че те получават внимание, защото имат много хора около себе си. Имат куп приятели, съученици/колеги, с които са близки. Така те не си просят вниманието от околните, а просто винаги са заобиколени с ценни хора.

 

Те са последователни. Ако искаш да си харесван, трябва да бъдеш последователен. Само това е ключът към успеха. Вятърничевите хора не са всеобщи любимци, защото изглеждат несериозни. Когато човек мени мнението си през няколко минути, постоянно е в различно настроение и се захваща с куп неща, а не довършва нищо, той е смятан за несериозен и говори за начина, по който общувате и с хората.

 

Харесваните хора помнят много неща, защото слушат в разговорите си. Колко пъти ти се е случвало да забравяш историите, които разказват приятелите ти. Има факти от живота и на най-добрия си приятел, които вече не помниш. Харесваните хора си спомнят. Те изслушват, когато разговарят с някого и помнят неговата история. Това е много важно, замисли се дали наистина изслушваш приятелите си, когато имат проблем.

 

Те са усмихнати. Може би това е едно от най-важните неща. Никой не харесва нацупени хора. Доказано е, че усмихнатите хора са по-привлекателни. Затова не забравяй да се усмихваш постоянно, дори не непознати.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия