Навиците, които ни правят нещастни

2014-11-24 18:40:00
Навиците, които ни правят нещастни
Снимка: thinkstockphotos.com

Всеки човек иска да е щастлив. Всеки един иска да постигне нещо и има своя рецепта за щастие. Проблемът е, че повечето тийнейджъри не смятат, че са щастливи хора. Но ако се замислите, ще се усетите, че не се опитвате да промените нищо в начина си на живот. Вероятно там се корени проблемът. Сега ще ви разкажем повече за навиците, които ви правят нещастни.

 

Мислите много за пари. В тези години е нормално да искате много неща, които не можете да имате, заради финансови пречки. Когато зависите изцяло от родителите си, наистина няма как да имате последен модел смартфон, нов компютър, модерни дрехи и всякакви други не особено важни неща. Недейте да страдате от тези липси. Това изобщо не са важните неща в живота. Фокусирайте се върху това, което имате и мислете по-градивно. Оценявайте нематериалните неща.

 

Отегчавате се постоянно. Сякаш за вас животът не е вълнуващ и не може да ви поднесе нищо ново. Истината е, че може, но понякога вие не му позволявате. Опитайте се да не се отегчавате от всичко, а да намерите нещо, което да ви е интересно. Ако в училище ви е скучно, недейте да мрънкате, а се постарайте да вникнете в материала, който може да се окаже дори интересен и полезен.

 

Винаги имате чувството, че не ви харесват. Сякаш се чувствате отхвърлени от околните. Това е нормално, защото сте негативни. Опитайте се да внесете повече позитивизъм в живота си.

 

Не се усмихвате. Хората подсъзнателно харесват по-усмихнати хора. Ако сте постоянно мрънкащи и нацупени, не очаквайте да предизвикате нещо хубаво в живота си. Липсата на усмивки, смях и позитивни емоции ви правят перманентно нещастни и нацупени.

 

Винаги обвинявате околните, държавата, обществото, училището. Държите се като досадна леличка и само мрънкате, че другите са виновни. Обвинявате всичко и всички за вашето лично нещастие, за което само вие сте отговорни. Всъщност така няма да постигнете нищо.

 

Отблъсквате любовта. Искате да се влюбите и да си имате приятел/ка, но сами отблъсквате любовта. Вие винаги сте нещастни, не вярвате, че тя съществува и не общувате с много нови хора. За да срещнете ново гадже, трябва да сте по-социални и да излизате повече.

Не се наслаждавате на удоволствията в живота. Дори едно вкусно ястие може да бъде уникално удоволствие, но ако знаете как да му се насладите. Мислете за наистина важните неща като слънцето, приятелите, вкусната храна, отношенията с хората и оценявайте щастливите моменти, вместо да мрънкате.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия