Къде да почиваме през лятото - на планина или на море?

2014-06-25 17:44:00
Къде да почиваме през лятото - на планина или на море?
Снимка: Dreamstime

Лятото вече дойде, след дългото очакване. Времето е топло и слънчево, училището свърши, а и повечето студенти приключиха годината. Сега е времето, в което всеки се замисля какво да прави през ваканцията – дали да се отдаде на почивка и купони, или на работа и задължения. Каквото и да изберете, със сигурност няма да ви е скучно, но сме сигурни, че почти всеки панира почивка, дори и за няколко дни. Предполагаме, че искате да отидете на много места, да посетите различни дестинации с приятелите си, но понякога това е невъзможно, заради липса на финанси или свободно време. Ако се чудите между море и планина, сега ще ви дадем няколко насоки кое от двете да изберете.

 

Ако сте страстни любители на плуването… изберете морето. Планината е добро решение за тези, които обичат дългите разходки, не се изморяват да ходят дълго време и често си правят преходи. Ако не обичате да ходите много, а предпочитате водата – не се колебайте и тръгвайте на море.

 

 

Ако жегата ви е голям проблем… няма смисъл да ходите на море, защото там трудно ще се спасите от горещините. Някои хора обожават да се пекат на слънце, да хващат загар и стоят на плаж по цял ден. А на обяд наистина става доста топло, това не е за всеки. Ако предпочитате да стоите на прохладно, на сянка, да чувате шума на дърветата и искате да избягате от летните жеги – отивайте на планина!

 

Ако искате да шум и купони… най-добре отидете в някой морски курорт. В разгара на сезона, спокойствие по морето няма да намерите. Ясно е, че вечер дискотеките и баровете са пълни, в заведенията едвам се намира място, а хората често пъти се прибират по изгрев слънце. И това се повтаря всяка вечер. Ако приятелите ви искат да ходите на море, вероятно им се иска точно това – безкраен купон.

 

Ако искате предизвикателства… защо не пробвате да изкачите някой връх? Ако сте запалени по планинските разходки, защо не се организирате с тайфата и не отидете до близката планина. Никой не казва да изкачвате някой много висок връх. Потърсете подходяща местност, която ви е близо и се организирайте. Със сигурност това ще бъде невероятен спомен, който после ще разказвате с удоволствие, а и ще си направите готини снимки.

 

И морето, и планината имат своя чар. Не забравяйте, че за да си прекарате добре, най-важна е компанията. Отидете на почивка с хора, които ви допадат и са ви близки, за да не се разочаровате после и да съжалите, че сте си съсипали почивката.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия