Кафенето, в което се плаща за време

2014-01-19 11:00:00
Кафенето, в което се плаща за време
Снимка: sxc.hu

Кафетата са неделима част от нашето ежедневие и не, не става дума за напитката, а за онези заведения, в които на практика прекарваме около 5 до 10 % от живота си. Мнозина от нас избират да оползотворят свободното си време именно там. Осигурявайки си компанията на любими хора, то посещението на някое е кафе е нещо, което се подразбира от само себе си. Там можем не само да се видим и побъбрим с познати, но и да свършим далеч по-практически насочени действия, като например сърфирайки в нета да прегледаме пощата си или пък да изготвим някакво групово домашно за училище.

 

 

Въпросните заведения имат доста предимства и точно поради тази причина е пълно с тях. Буквално на всяка крачка можеш да намериш някое. Поради голямото предлагане, всяко кафе се стреми да плени клиентите си с нещо различно и уникално, което същевременно да осигурява старият комфорт, а защо не и да го подобрява.

 

Именно това се е опитал да направи предприемачът Иван Митин, който е собственик на едно доста интересно кафе. То носи името Ziferblat и предлага на своите клиенти престой в него на цената на три пенита за минута.

 

В замяна на това те получават кафе, напитки, бисквити, плодове, зеленчуци и сърфиране из интернет напълно безплатно. Заведението е оборудвано с кухня, в която всеки един само може да приготви кафето или храна си. А за любителите на музикалното изкуство има разположено и пиано, на което могат да изпробват своите заложби.

 

За да бъде точно тарифирането, всеки, който влезе в кафето получава будилник, на който се засича времето му. Всеки един може и да навие аларма, която да му извести кога е приключил часа му, за да може да си тръгне тогава.

 

Собственикът споделя, че идеята му дошла съвсем случайно и кафето се отразява доста различно на всеки, едни го възприемат доста релаксиращо, а пък други напротив — стресират се заради тарифирането

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия