Корейците – най-пристрастени към пластичната хирургия

2013-02-02 13:13:00
Корейците – най-пристрастени към пластичната хирургия
Снимка: Reuters

Жените и мъжете, живеещи в Южна Корея, са най-пристрастени към пластичната хирургия, сочат резултатите от проучване на Международното дружество на естетичната пластична хирургия (ISAPS), цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Един на всеки 77 души в азиатската страна поне веднъж през живота си е лягал под ножа за корекция на част от своето лице или тяло. Най-често до подобни интервенции прибягват жените. Резултатите от проучването показват, че 20% от жителките на столицата Сеул, на възраст между 19 и 49 години, вече са си правили естетични операции.

 

 

Най-търсената хирургическа корекция в Северна Корея е премахването на част от излишната кожа от клепачите на очите, което им придава „по-западен” вид. Специалистите са на мнението, че американската поп култура е сред основните фактори, допринасящи за появата на подобно търсене в азиатската страна.

 

Сред останалите държави, в които повече от 1% от населението се е подлагало на пластични интервенции, са южната ни съседка Гърция, Италия и САЩ. В Топ 10 на страните, чиито жители са най-пристрастени към пластичната хирургия, са още Колумбия, Тайван, Япония, Бразилия, Франция и Мексико.

 

Най-разпространената естетична хирургическа намеса в световен мащаб е липосукцията (премахване на мазнините от различни части на тялото) – една от всеки пет операции за разкрасяване е именно такава. На второ място се нарежда увеличаването на гърдите, а на трето – блефаропластиката (изрязване на излишната кожа от клепачите). Следват ги абдоминопластиката (премахване на мазнините от областта на корема) и ринопластиката (корекция на носа). Сравнително по-рядко се правят корекции на ушите и слагането на импланти в дупето.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Ciellistium
преди 7 години

*Южна Корея ,Северна е много по - далеч от тези неща.Малко география и история няма да ви навреди. .-. Това че голям процент от хората си правят операции не означава ,че трябва да им се месим в животите. ;)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия