Ослепял от водка, прогледнал от уиски

2012-12-08 15:00:00
Ослепял от водка, прогледнал от уиски
Снимка: sxc.hu

Това вероятно е една от най-куриозните истории, които някога сте чували. Възрастен мъж от Нова Зеландия ослепял от водка и бил на косъм да се прости с живота си, когато лекарите го спасили... наливайки уиски в стомаха му, пише “Huffington Post”.

 

 

65-годишният университетски преподавател Денис Дюти прекалил с водката, подарена му от неговите студенти, пренебрегвайки факта, че страда от диабет и трябва да внимава с алкохола. В резултат на действията му той първо загубил зрението си, а след това изпаднал в безсъзнание.

 

Преподавателят веднага бил откаран в болница, където лекарите усетили носещия се край него мирис на лакочистител. Те правилно предположили, че пациентът страда от формалдехидно отравяне, причинено от поглъщането на голямо количество метанол, и затова решили да го излекуват със съответната „противоотрова” – етанол.

 

Медиците незабавно отворили едно шише уиски и налели част от него през тръбичка в стомаха на Дюти. Бързата и безпогрешната им реакция в крайна сметка спасила не само живота, но и зрението му.

 

В момента преподавателят се възстановява. Той няма кой знае какви спомени от случилото се, но се чувства изключително благодарен на лекуващите го лекари.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
haritov
преди 11 години

аде стига глупости тоя ще пукне заради диабета ако го направят мислете преди да пишете

ccdesigns
преди 11 години

После да не казват, че не е хубаво да се пие уиски и водка едновременно :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия