Смесването на енергийни напитки с алкохол води до объркване

2012-10-16 15:30:00
Смесването на енергийни напитки с алкохол води до объркване
Снимка: Dreamstime

Въпреки че е забранена консумацията на алкохол под 18-годишна възраст, доста тийнейджъри го консумират, като често го съчетават с енергийни напитки, а това е доста опасна комбинация и може да доведе до сериозни здравословни и психически проблеми.

 

Специалистите направили проучване, в което участвали мъже и жени между 18 и 35-годишна възраст. Те консумирали алкохол, смесени с енергийни напитки в продължение на половин година. Здравословното им състояние било следено ежедневно от лекари.

 

 

Резултатите показали, че тази комбинация води до объркване на нервната система, което се дължи на таурина, жен-шена и кофеина и на алкохола, който води до потискане.

 

Хубаво е да се знае, че объркването на нервната система може да доведе до трайни поражения на сърдечносъдовата система и до по-висок риск от симптоми на свръхстимулация, като поява на агресия, трудно заспиване, гадене, сърцебиене и други.

 

Препоръчително е производителите на енергийни напитки да започнат да слагат етикети, които да предупреждават, че комбинирането им с алкохол може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Като цяло специалистите препоръчват да се избягва консумацията на такива напитки.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия