Ще се превърнем ли всички във вегетарианци... принудително?

2012-08-28 19:11:00
Ще се превърнем ли всички във вегетарианци... принудително?
Снимка: sxc.hu

Зачестяващи природни катаклизми, метеорологични промени, военни конфликти – това са само част от катастрофите, които вече са обхванали света. Чудите ли се какво още ни предстои? Учените определено не са оптимистично настроени по този въпрос, съобщава в. “Guardian”.

 

Във все по-наболял проблем се превръща недостигът на вода и хранителни ресурси. Специалистите са на мнението, че темповете, с които населението на Земята нараства, ще доведат до сериозно задълбочаване именно на този проблем.

 

 

Статистиката за момента показва, че от общо 7 млрд. души население на планетата ни 900 000 милиона са тези, които гладуват, а 2 млрд. страдат от недохранване. Недостигът на храна се дължи основно на намаленото количество на водните ресурси в световен мащаб.

 

Учените коментират, че алтернативите, пред които е изправено човечеството, не са много. Най-съществената от тях е да се намали или тотално да се ликвидира приемът на месо. Защо? Защото отглеждането на животни изисква от пет до десет пъти повече вода, отколкото отглеждането на селскостопанска продукция.

 

„Очакваме, че през 2050 година населението на Земята ще е достигнало 9 млрд. души. Тогава няма да имаме достатъчно вода, за да произвеждаме необходимата за изхранването на тези хора храна, освен ако западните нации не променят незабавно начина си на хранене. Бихме могли да се справим с недостига на вода, ако приемът на месни продукти се ограничи до 5% в общия хранителен прием”, коментират специалисти.

 

Разбира се, освен принудителното преминаване към вегетарианска диета на цялото човечество, съществуват и други мерки, които могат да бъдат взети. Специалистите препоръчват да се търсят начини за елиминиране на разхищението на храните и водните ресурси, както и за засилване на търговията между държавите, страдащи от излишъци, и страните, изпитващи силен дефицит на ресурси.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
autumn_eyes
преди 11 години

За който има пари и зеленчуци и месо винаги ще си има.

zlatko98
преди 11 години

Пиши на л.с.

DSD Creations
преди 11 години

До zlatko98: Знам, не говоря за свестните и трудолюбиви народи като корейците, японците, малки части от китай и т.н., само за сганта. И да знам че ще стане конфликт, но за какво мислиш че са всички тези секретни истории като зона 51? Имат оръжие обаче се въздържат да го използват, много ми е гадно че светът както го познаваме ще свърши точно при нашето поколение, защо не следващото или предишното :? ;) Ако искаш да го дискутираме другаде, че ми стана интересно. :)))

zlatko98
преди 11 години

До DSD Creations: В Азия живеят 4 милиарда души, а в Африка 1. Това прави 5 от общо седем милиарда на цялата земя. С такъв огромен геноцид ще се създадат такива международни конфликти, че световните войни ще са нищо. Пък да не говорим, че всички ще се избият за празното пространство на тези континенти. И между другото САЩ не избива хора с цел да си опази храната, а за да източат Африка от природните и ресурси ;)

DSD Creations
преди 11 години

Добре де, не можем ли да избием тия 3 милиарда мързеливи *** в Африка и Азия и да си живеем спокойно. Замислете се, това е едно от най-ефективните решения, и без това Америка това се опитват да направят ;)))

DownloadVirus
преди 11 години

И все пак не ми даде да видя де ги четеш тия неща,че човекът не е хищник?? Явно нещо май се водиш само от лично ,квото мама и тате казват :))

DownloadVirus
преди 11 години

С глупави вег не може да се спори :)) Яж си растенията и остави горките животинки на нас..

Nam3less3
преди 11 години

Животните не могат да бъдат виновни или невинни...Иначе отвсякъде може да се заразиш с болести, лично познавам десетки хора които основно ядат месо цял живот(и предците им също са го правили) и никой не се е разболял от тва или умрял, даже спомага за здравето. Е, само не трябва да се прекалява, че атероскрелораза не отминава никой.

DennisCobain
преди 11 години

Лошото е първо, че ядеш невинни животинки и второ, че от месото можеш да се заразиш с куп болести.

DownloadVirus
преди 11 години

Линкни да видим от къде ги четеш тези неща ? :))

Uzerneim
преди 11 години

Всъщност човек не е хищник. Приема само на месо би довело до недостиг на някои витамини и след време смърт. Но месото може да се замени с някои заленчуци, сред които са гъбите. Но аз не обичам гъби, така че...

DownloadVirus
преди 11 години

Dennis човекът е хищник.. Как мамка му очакваш 7 милярда хищници да живеят на растения? Не е хубаво да вървиш срещу природата в крайна сметка.

scrooper
преди 11 години

До thunderstruck5: Дано да си прав, защото без месце не мога!

Nam3less3
преди 11 години

И що да не води към добро, кво лошо може да се случи?

DennisCobain
преди 11 години

Вегетарианството е хубаво нещо. :) Трябва да преосмислите живота си и да прогледнете, че месоядството не води към добро. :)

DownloadVirus
преди 11 години

То проблемът с водата далеч не е в това ,хайде да не се правят много на тарикати някви *** дето само гледат да си пълнят джобовете,че като се чува,че под ледовете можело да има петрол и им светват очите,нищо че тогазe може да си издавим всички.Да *** мизерниците. Като се замърсява водата е нормално скоро да е в недостиг.

koshtramba
преди 11 години

ЩЕ СТАНА ВЕГЕТАРИАНКА, АМА ДРУГ ПЪТ !

thunderstruck5
преди 11 години

Пълни глупости."Има приблизително 6 милиарда хора в света, и 2,97 милиона кв. мили суша на континента Австралия... Така че може хипотетично на всеки човек да дадем по четвърт акра земя, и всички тези хора ще се съберат в Австралия. Всеки ще има достатъчно земя, за да си имат градини, и да отглеждат значително количество собствена храна. И все още 1 603 200 000 една четвърт акра ще са свободни или грубо половината Куинсленда да остане ненаселен, плюс целия останал свят... Светът ама ни най-малко не е пренаселен."

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия