Уволниха спасител, помогнал на човек извън охраняваната зона

2012-07-07 12:20:00
Уволниха спасител, помогнал на човек извън охраняваната зона
Снимка: sxc.hu

Американски спасител бе уволнен, след като спасил от удавяне човек извън охраняваната от него зона, съобщава CNN.

 

По-рано тази седмица 21-годишният Томас Лопес, който работел като спасител на плажа във Флорида, видял давещ се човек. Без да губи време в излишни размисли той се хвърлил във водата в опит да го спаси. Не след дълго мъжът бил спасен и откаран в най-близката болница, от която още на следващия ден бил изписан.

 

 

Участта на смелия спасител обаче била далеч по-неприятна. Той бил уволнен от шефовете си, тъй като се отдалечил на около 450 метра от охраняваната от него зона, за да помогне на нуждаещия се, който се давел в необезопасен район.

 

Осъзнавайки напълно необосноваността на действията си, управниците на спасителната компания побързаха да се оправдаят пред медиите, че правилата са за всички и трябва да се спазват. Според тях, напускайки охраняваната от него зона, за да помогне на друг човек, Томас Лопес е застрашил живота на плажуващите в наблюдавания от него регион.

 

21-годишният мъж обаче не съжалява за случилото се. Той е категоричен, че би предприел същите действия отново и отново, въпреки че знае, че така ще загуби работата си. Все пак човешкият живот е много по-ценен...

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
TheManTheLegend
преди 11 години

Е не само в България стават абсурдни неща както виждате

koshtramba
преди 11 години

Тц, тц, тц ...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия