Шефове гадняри... в реалния живот

Шефовете, които понякога направо ни се иска да убием, за жалост не са само във филмите, ами и в реалния живот. Типичен пример за това е 57-годишният Уилям Ърнест, собственик на QC Mart в град Бетънфорд, американския щат Айова. Богаташът, който

2011-10-08 13:39:13
Шефове гадняри... в реалния живот
Шефовете, които понякога направо ни се иска да убием, за жалост не са само във филмите, ами и в реалния живот. Типичен пример за това е 57-годишният Уилям Ърнест, собственик на QC Mart в град Бетънфорд, американския щат Айова.

Богаташът, който мнозина от служителите му определят като „най-ужасния човек на планетата”, за кратко време успя да си спечели огромна слава в САЩ, след като част от уволнените му подчинени споделиха историята си пред няколко печатни издания.

През март тази година Ърнест решил да „зарадва” служителите в супермаркета си, като организира игра „Познайте кой ще е следващият уволнен?”. Макар първоначално всички да смятали, че това е просто една безвкусна шега, впоследствие им станало ясно, че шефът им е напълно сериозен.

Играта си имала и стриктен регламент. Супермаркетът щял да бъде посещаван от двойно повече тайни клиенти, които щели да следят за това кой не носи шапката или ризата си с надпис QC Mart, кой говори по телефона по време на работа, кой паркира на местата за клиенти и т.н.

Всеки от служителите пък трябвало не само да спазва правилата на работа в супермаркета, но и да напише името на свой колега, който според него ще бъде следващият уволнен. Когато моментът на уволнението настъпвал, пликовете с предположенията на служителите били отваряни и този, който е познал името на своя колега, загубил работата си, получавал награда от 10 долара. Веднага щом приключвала, нелепата игра започвала отначало.

Голяма част от служителите се принудили да напуснат работата си сами, тъй като не успели да понесат неетичното отношение на шефа си. Всички те били възмутени от начина, по който той се отнася с подчинените си.

„Определено не беше никак забавно. Да си играеш по този начин с живота на хората е направо недопустимо. В момента, при текущото състояние на икономиката, всеки се нуждае от работата си ”, коментира една от служителките, уволнена от Ърнест.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия